AK Parti'den sigara yasağında dev adım: Açık alanlarda yeni dönem

AK Parti'nin Meclis'e sunmaya hazırlandığı yeni tütün düzenlemesiyle, lokanta ve kafelerin açık alanlarında sigara içmek yasaklanıyor. Ayrıca nakit sigara satışı kaldırılıyor ve cezalar 10 milyon TL'ye kadar yükseliyor. Çocuklara sigara satışı yapanlar ise hapis cezası ile karşılaşacak.
Sigara ve tütün ürünlerine yönelik yasaklar genişletiliyor. AK Parti'nin hazırladığı ve Meclis'e sunulması beklenen düzenleme ile açık alanlarda sigara yasağı artırılacak ve cezalar ağırlaştırılacak.
İÇENE YEMEK SERVİSİ YOK
Yeni düzenlemeye göre, yeme-içme hizmeti veren işletmelerin açık alanlarında sigara içilmesine izin verilmeyecek. Bu alanlarda sigara içenler için ayrılan bölümlere de artık yiyecek ve içecek servisi yapılmayacak. Ayrıca ibadethaneler, eğitim kurumları, üniversiteler ve sağlık kuruluşlarının yanı sıra çocuk parkları, spor alanları ve plajlarda da sigara içmek yasak olacak. Kamuya açık olmayan bazı açık alanlarda da sigara kullanımına sınırlama getirilecek.
PARAYLA SATILAMAYACAK
Düzenlemede 'tütün ürünü' tanımı da genişletiliyor. Buna sigara, nargile, elektronik sigara ve ısıtılmış tütün ürünleri dahil edilecek. Çocukların tütün ürünlerine ulaşmasını engellemek için önemli bir değişiklik de getiriliyor. Buna göre artık tütün ürünleri nakit parayla satılamayacak. Çocuklara satış yapanlara ise 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilecek ve satış izin belgeleri iptal edilecek.

AÇIK ALANDA 5 BİN TL
Denetimler valilik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulacak özel ekiplerce yapılacak. Yasakları ihlal edenlere yönelik cezalar da ciddi şekilde artırılıyor. Buna göre para cezaları 5 bin liradan 10 milyon liraya kadar çıkabilecek. Mevcut uygulamada bin 764 TL olan açık alanda sigara içme cezası ise 5 bin liraya yükseltilecek.
- Popüler Haberler -
81 ilde 124 operasyon, 722 gözaltı!
Yurtta yılın ilk çeyreğinde 232 bin 442 litre sahte içki ele geçirildi
MSB o anları paylaştı: Anadolu Ankası tatbikatından nefes kesen görüntüler
Budama değil yeşil infaz! 500 yıllık devler yok edildi
Hain saldırıda hesap vakti: Şüpheliler adliyeye sevk edildi
Mahalle bekçileri geri döndü: 'Sokaklar artık daha güvenli



