Ticaret Bakanı Bolat: Nisanda ihracat %8,5 artarak 20,9 milyar dolar oldu

Ticaret Bakanı Bolat, 'Nisanda mal ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,5 artışla 20,9 milyar dolara yükselmiştir. En yüksek ikinci nisan ayı rakamı elde edildi. Mal ihracatında 265 milyar dolar seviyesine ulaşıldı.' dedi.
Ticaret Bakanı Bolat: "Nisanda mal ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,5 artışla 20,9 milyar dolara yükselmiştir. En yüksek ikinci nisan ayı rakamı elde edildi"
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, nisan ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı.
Küresel ekonomide izlenen olumsuz koşullara ve artan belirsizliklere rağmen nisan ayında Türkiye'nin ihracatının, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,5 oranında artışla 20,9 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirten Bolat, böylelikle en yüksek ikinci nisan ayı ihracatına ulaşıldığını kaydetti.
İhracat artışında yakalanan kazanımların arka planında yoğun bir çalışmanın olduğunu vurgulayan Bolat, "En büyük ihracat ortağımız AB'nin yıllıklandırılmış ithalatı son dönemde önemli ölçüde gerilemişti, hatta hala yatay seyrini korumaya devam etmektedir." dedi.
Son dönemde korumacı politikaların da arttığı bir konjonktür içinde bulunulduğunu ifade eden Bakan Bolat, şöyle devam etti;
Özellikle ABD'nin son dönemde ticaret politikalarında aldığı kararlar ile ABD'nin efektif gümrük vergisi oranları 1900'lü yılların seviyesine kadar yükselmiştir. Ayrıca, Çin'in dünyaya sattığı ürünlerin ihracat fiyatları her geçen ay gerilemeye devam etmekte olup zorlu rekabet koşullarını iyice artırmaktadır. Türkiye'nin böylesi bir dönemde ihracatını artırıyor olması önemli bir başarının ürünüdür.
"YILLIKLANDIRILMIŞ MAL İHRACATIMIZ 265 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ"
Diğer olumlu gelişme ise 2025 yılı Nisan ayı itibarıyla son 12 ayda yıllıklandırılmış mal ihracatımız Cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesi olan 265 milyar dolara yükselmiştir.
Mal ihracatında son 1 yılda %2,7'lik artışla 7,1 milyar dolar net artış sağlandı.
- Popüler Haberler -
Altın fiyatları için tahminler ne? Bir stratejist yorumladı
Micron 23,9 milyar dolarlık gelirle rekor kırdı! Nvidia'ya rakip mi?
Kilis Elbeyli'de icradan satılık taşınmaz!
İzmir Çeşme'de icradan satılık arsa!
İzmir Buca'da icradan satılık bina!
"İlk çeyrekte yüzde 8,2 olarak gerçekleşen işsizlik oranı, 2012'den itibaren en düşük seviyesine geriledi"



