ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Servet saçan dağ keşfedildi! Para makinesi gibi her gün altın saçıyor

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Servet saçan dağ keşfedildi! Para makinesi gibi her gün altın saçıyor

Yanardağ denildiğinde pek çok insanın aklına lav püskürtme gelir. Ancak bu dağlardan biri, adeta altın makinesi. Zira her gün ortalama 6 bin dolar kazandırabiliyor. Bunun sonucunda ise, servet saçtığı düşülebiliyor. Peki, söz konusu altın makinesi gibi görülen yanardağ nerede? İşte detaylar…

Antarktika'nın büyük yanardağlarından biri olarak gündeme gelen Erebus Dağı, buhar ve gazın yanı sıra değerli bir element olan altını püskürtüyor. Erebus Dağı tarafından saçılan altın parçacıkları, yanardağın zirvesinden bin kilometre uzaklıkta keşfedildi.

ADETA SERVET SAÇAN DAĞ KEŞFEDİLDİ

Erebus Dağı, Kaptan Sir James Clark Ross tarafından ilk olarak 1841 de keşfedildi. Bunun yanı sıra 1972 senesinde tekrardan faaliyete geçti.

Erebus Dağı'nın tam 3 bin 794 metre yüksekliğindeki buz ve karla kaplı iç bölümünde, 50 seneden uzun bir süredir dışarıya bir şeyler püskürten kavurucu derecede sıcak ve erimiş bir lav gölü yer alıyor.

Bunun yanı sıra yanardağdan her gün altın tozu püskürüyor. Ek olarak bu püsküren altın tozunun değeri, tahmini olarak 5 bin ile 6 bin dolar olarak dile getiriliyor. Bu nedenle söz konusu yanardağ hem altın makinesi hem de para makinesi olarak dile getirilebiliyor.

80 GRAM ALTIN TOZU SAÇABİLİYOR

Yanardağdan günde yaklaşık 80 gram altın tozu saçıldığı öne sürülüyor. Ayrıca bu toz, rüzgar ile birlikte bin kilometreye kadar yayılabiliyor. Öte yandan altın tozunun günlük ortalama 5-6 bin dolar değinde olduğu tahmin ediliyor.

Saçılan tozun yanardağın bin kilometre uzağında keşfedilmesi, altın parçacıklarının havada seyahat edebileceği fikrinin de gündeme gelmesine yol açtı. Erebus tarafından yavaşça salınan gaz, altın parçacıklarının düzensiz püskürmeler yerine zaman ile kristallere dönüşmesini sağlayabiliyor.

Bu özellik Erebus'u hem bilim insanları hem de madencilik sektörü için dikkat çekici bir konuma getirebiliyor.


Etiketler:
altın yanardağ keşif