Servet değerinde doğal gaz ve petrol rezervi keşfedildi! İstihdam patlaması olacak

Petrol ve doğal gaz ile ilgili ortaya çıkan keşif haberleri, hem Türkiye hem de diğer ülkelerdeki pek çok insanın gündeminde yer alıyor. Zira yeni rezerv bulunması, ülkelerin ekonomisi için önemli görülür. Öte yandan Huicou 19-6 sahasında petrol ve doğal gaz bulunduğu açıklandı. İşte detaylar...
Petrol ve doğal gaz, enerji üretimi ve sanayi için kritik kaynaklardan biri olarak ön plana çıkıyor. Bu sebeple keşfedilen yeni doğal gaz ve petrol rezervleri, Türkiye ve diğer ülkelerde binlerce insanda merak uyandırıyor. Bunun yanı sıra keşfedilen yeni rezervler, ihracat geliri sağlayabiliyor ve ülkelerin kalkınmasında olumlu yönde etki sağlayabiliyor.
Tüm bu durumların sonucunda ise bulunan doğal gaz ve petrol rezervleri, özellikle yakın tarihli olduğunda hem Türkiye hem de diğer ülkelerdeki pek çok insanın gündeminde yer alıyor.
Bunun yanı sıra geçtiğimiz haftalarda Huicou 19-6 sahasında adeta servet değerinde bir keşif yapıldı.

PETROL VE DOĞAL GAZ REZERVİ BULUNDU
Çin Ulusal Denizaşırı Petrol Şirketi (CNOOC), geçtiğimiz haftalarda dikkat çekici bir açıklama yaptı. Yapılan duyuruda ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletinin 170 kilometre açığında, Huicou 19-6 sahasında rezerv bulunduğu açıklandı.
Okyanusun yaklaşık 100 metre derinliğindeki petrol sahasında 100 milyon tonluk kanıtlanmış rezervin bulunduğu belirtildi. Ayrıca açıklamada sahada yapılan test sondajında, günlük 68 bin metreküp doğal gaz ve 413 varil petrol elde edildiği aktarıldı.
Öte yandan rezervin bulunduğu sahanın Güney Çin Denizi'nde egemenlik ihtilafı içindeki bölgede bulunmadığı belirtildi. Çin kıyısından 200 deniz mili (370 kilometre) açığa kadar olan Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) içinde kaldığı aktarıldı.

İSTİHDAMA ETKİSİ NE OLUR?
Petrol ve doğal gaz bulunduğunda istihdam oranına olumlu yönde etki sağlayabileceği belirtiliyor. Çünkü kaynakların çıkartılması, işlenmesi ve taşınmasında mühendislikten işçiliğe kadar birçok alanda yeni iş imkanı ortaya çıkabileceği aktarılıyor.
Tüm bunların sonucunda ise bulunan doğal gaz ve petrol keşifleri sonucunda adeta istihdam patlaması olacağı söylenebiliyor.
- Popüler Haberler -

Normalleşmeye Türkiye'den dev katkı: Günlük 6 milyon metreküp gaz müjdesi

Türklerin izi olsun istediler: Stratejik iş birliğinde hedef 30 milyar dolar

Bazı mesleklerde haksız emekliliğe son! SGK'dan düzenleme

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Türkiye'de sosyal medya kullanıcı sayısı 58,5 milyon!

Rekabet Kurulu süt üretimi yapan 56 firma hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

İŞKUR 4 ayda 437 bini aşkın kişiye iş imkanı sundu
