Petrol piyasasında ABD/İsrail-İran gerilimi! 24 TV canlı yayınında çarpıcı analiz!

Ekonomi Gazetecisi Sadi Özdemir, 24 TV'de yaptığı değerlendirmede, İran ile İsrail arasında artan gerilimin petrol fiyatlarını ve finans merkezlerini tehdit ettiğini söyledi. Özdemir, Türkiye'nin de piyasadaki risklere karşı önemli önlemler aldığını vurguladı.
Ekonomi Gazetecisi Sadi Özdemir 24 TV'de katıldığı Analiz Sentez programında şu an baktığım kadarıyla petrol 96 dolar civarında hal petrol 91 dolar civarında yani 100 doların altında ama biz bunu dediğim gibi bir ay önce ile kıyasladığımızda ortada çılgın bir fiyat var.
Bu fiyat niye burada kalıyor? Bu kadar stock serbest bırakma kararı alınmış. Başka bölgelerden sonuçta küresel talep ve arz dengesi sağlanma konusunda riskler ortadan kalkmış gibi görünüyor. Hatta işte yine söyleyelim bu çatışmada da eski yoğunluk olmaz diye umutlar artmış diye söyleyebiliriz.
Burada kalıyor çünkü ortada az önce işaret etmeye çalıştığım büyük riskleri herkes düşünüyor. Yani özellikle de mesela İsrail'le İran'ın ne yapacağına dair insanların kafasında net bir şey yok. İran diyor ki ben şunları şunları vurma kararı aldım. Mesela dün İran'da bir banka vuruldu. Yani banka binası vuruldu.

Büyük bir banka İran'da dedi ki ben de dedi finans merkezlerine vuracağım. Finans merkezleri nerede? Yani işte Amerikan üslerinin içinde mi? Hayır Amerikan üslerinin içinde değil. Petrol sahaları ya da limanlarda mı? Bildiğin işte mesela İstanbul aslında bir ticaret merkezi, turizm merkezi, bir finans merkezi. Dubai bir finans merkezi, Doha bir finans merkezi, Riyad bir finans merkezi. Şimdi bütün bunları düşündüğümüz zaman bölgede demek ki İran aşırı kararlar alıyor ve diyor ki şimdi de buraları vuracağım.
PETROL 100 DOLARA YÜKSELDİ
— 24 TV (@yirmidorttv) March 12, 2026
Ekonomi Gazetecisi Sadi Özdemir (@SADIOZDEMIR), değerlendirdi. pic.twitter.com/bNC5ezHVXp
Böyle olunca ne petrolde bir enerji tarafında bir bu çatışma öncesine yakın rakamları görebiliriz. Ne de o hani bunlara bağlı olarak enerjiye bağlı olarak sadece enerji değil az önce söylediğim gibi hem petrol hem doğalgazda türevleriyle üretilen o kadar çok şey var ki sanayinin kullandığı hatta tarımın kullandığı yani gübre meselesi var mesela. Oralarda çok ciddi kaygılar var ve o kaygılar yükseliyor.

Mesela Türkiye'de önlem aldı, ihracatını yasakladı, ithalatını serbest bıraktı bazı gübrelerini. Şimdi bunları düşündüğümüz zaman tek bu tablonun değişmesini radikal bir şekilde normalleşmesini sağlayacak şey hadi iki tarafında şartsız hani az önce dediniz ya şartlar öne sürdü şartsız bir şekilde oturalım bir masaya da ateşimi keselim şartları konuşalım şeklinde bir açıklama yapılabilmesidir o aşamaya gelmedik maalesef.
Orta Doğu'daki çatışmaların sona ermemesi halinde, petrol ve finans piyasalarında kısa vadede istikrar beklenmediğini belirtti. Özdemir, bölgede ateşkes sağlanmadan ve taraflar masaya oturmadan, fiyatların ve piyasalardaki belirsizliğin devam edeceğini ifade etti. Türkiye'nin aldığı önlemler ise, ülke ekonomisinin bu tür dalgalanmalara karşı daha dirençli olmasını sağlıyor.
- Popüler Haberler -
Bakan Şimşek "ödemeler dengesi verilerini" değerlendirdi
Bakan Bolat, ocak ayı ödemeler dengesi verilerini değerlendirdi
Ödemeler Dengesi verileri açıklandı
Tavuk eti üretimi ocakta yıllık bazda yüzde 2,4 arttı
Yeni petrol ve gaz müjdesi an meselesi! Bakan Bayraktar: Karadeniz'de yeni sondaj çalışmaları başlıyor!
Altında savaş fiyatlaması! 24 TV canlı yayınında çarpıcı analiz!



