Kiralık konutları eylülde teslim! Yarı fiyatına ve 3 yıllık olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ'ye ait kiralık konutların eylül ayında teslim edileceğini duyurdu. Kira bedelleri bölgenin yarı fiyatına olacak.
İstanbul'da ilk kez hayata geçirilecek kiralık konut uygulamasında teslimlerin eylül ayında başlayacağını müjdeleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu yeni modelin piyasadaki kira fiyatlarını dengeleyeceğini söyledi. Kurum, projenin özellikle dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için büyük bir fırsatlar sunacağının altını çizdi. İstanbul'da hayata geçirilecek kiralık konut projesi için şehrin her iki yakasında 15 bin sosyal konut belirlenecek. İlerleyen süreçte tüm Türkiye'ye yayılması beklenen kiralık konut projesinde hak sahipleri kura çekimiyle belirlenecek.
YARI FİYATINA KİRA
İhtiyaç sahibi ailelerin başvuru yapmasıyla sürecin başlayacağı bilgisini paylaşan Bakan Kurum, "Özelikle dar gelirli vatandaşlarımıza ve evini kentsel dönüşüme vermiş olanlara kontenjan ayıracağız" dedi. Kurum, kiralık ev bulamadığı için kentsel dönüşüme katılamayan vatandaşların da uygun kiralık evlere geçerek dönüşüm zincirine katılacağının altını çizdi. Bölgedeki kira bedellerinin yarı fiyatına sunulacak konutlar, 3 yıllığına kiralanabilecek. 3 yılın ardından yeni kira bedeli belirlenecek ya da evlerin bakımı yapıldıktan sonra yeni hak sahibine kiralanacak. Böylece daha çok kişinin bu fırsattan faydalanması sağlanacak. Projeye hiç evi olmayan ve belirlenen gelir seviyesini aşmayanlar başvuru yapacak. Memurlar, emekliler, engelliler ve evi dönüşüme girecek vatandaşlar için kontenjan ayrılacak.
- Popüler Haberler -
Kritik yükseliş: 28 Haziran altın fiyatları, son dakika canlı takip
Ordu Fatsa'da icradan satılık fındık bahçesi!
Mardin Artuklu'da icradan satılık gayrimenkul!
Mardin Kızıltepe'de icradan satılık 5 adet yapı!
Türkiye'nin en büyük 1000 ihracatçısı belli oldu
Tır Dorsesi Taşıma Vagonu Projesi'nde prototip üretim tamamlandı



