İtiraf geldi! Yunan basını: Türkiye diplomatik olarak devleşiyor

'Türkiye diplomatik olarak devleşiyor' yorumunda bulunan Yunan basını, Yunanistan'ın jeopolitik satranç tahtasında bir rolü veya pozisyonu olmadığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise arabulucu bir güç haline geldiğini yazdı. Türkiye'nin arabuluculukla hiçbir ülkenin elde edemediği bir rolü güvence altına aldığı kaydedildi.
Türkiye'nin küresel diplomaside ortaya koyduğu başarı Yunanistan'ı derinden sarsmaya devam ediyor.
Yunan basını "Türkiye diplomatik olarak devleşiyor" yorumunda bulundu.
Yunanistan'ın jeopolitik satranç tahtasında bir rolü veya pozisyonu olmadığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise arabulucu bir güç haline geldiği kaydedildi.
İttifakların şaşırtıcı bir hızla değiştiği bir bölgede Türkiye'nin söz sahibi olarak ön plana çıktığı belirtildi.

Yunanistan'ın aciz bir dış politika modeline hapsolmuş gibi göründüğü ifade edildi.
Türkiye'nin Suriye, Libya ve Rusya-Ukrayna geriliminde oynadığı role dikkat çeken Yunan basını, "Türkiye hem Moskova hem de Kiev ile ilişkilerini sürdürdü ve bölgedeki hiçbir ülkenin elde edemediği bir rolü güvence altına aldı" ifadelerini kullandı.
"Gelişmeler Yunanistan'ın güçlü alternatif kanallara sahip olmadığını ve yeni ortama uyum sağlamak için mekanizmaları harekete geçirmediğini ortaya koyuyor. Türkiye'nin jeopolitik yükselişine Yunanistan'ın kritik cephelerde eylemsizliği de eşlik ediyor. Ankara, kilit ülkelerle ilişkileri yeniden başlatmak için her fırsatı değerlendirirken, Atina düşük yoğunluklu diplomatik hamlelerle sınırlı." denildi.
- Popüler Haberler -

Oruç Reis Somali denizlerindeki araştırmasını başarıyla tamamladı

Bakan Uraloğlu: 8 milyon kişi daha hızlı tren konforuna kavuşacak

İlk 5 ayda yaklaşık 1,2 milyon gayrimenkul satıldı

Çevre projelerine 97 milyar liralık dev destek

Brent petrolün varili 68,78 dolardan işlem görüyor

Gram, çeyrek altın kaç TL? Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 12 Haziran Perşembe altın fiyatları
