Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Turizm sektörü dirençli görünümünü koruyor

Turizm sektörünün dirençli görünümünü koruduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, yılın ilk çeyreğinde yıllıklandırılmış turizm gelirinin 65,6 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Cari dengedeki kazanımları kalıcı hale getirmek için döviz kazandırıcı sektörleri desteklemeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, TÜİK tarafından bugün açıklanan yılın ilk çeyreğine ilişkin turizm istatistiklerini değerlendirdi.
Turizm sektörünün dirençli görünümünü koruduğunu vurgulayan Şimşek, martta turizm gelirlerinin yıllık yüzde 1,3 arttığına dikkati çekti.
Şimşek, böylece ilk çeyrekte yıllıklandırılmış turizm gelirinin 65,6 milyar dolara, ziyaretçi sayısının ise 64,1 milyon kişiye ulaştığının altını çizerek şunları kaydetti:
"Küresel ticarette zorlukların arttığı bu dönemde hizmet ticaretinin önemi daha da öne çıkıyor. Jeopolitik gelişmelerin turizm sektörü üzerindeki etkilerini sınırlamak için gereken adımları hızla attık. Turizm Destek Paketi ile sektöre ilave teminat ve kredi imkanı sağladık. Cari dengedeki kazanımları kalıcı hale getirmek için döviz kazandırıcı sektörleri desteklemeye devam edeceğiz."
- Popüler Haberler -
İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faizini değiştirmedi
Türk Kızılay, kurban vekalet bedelini açıkladı: İşte detaylar!
TCMB Para Politikası Kurulu Özeti: Enerji fiyatlarında yüksek seyir ve belirgin oynaklık gözlenmektedir
Fed'de tarihi ayrışma: Altunsaray'dan ABD enflasyonu ve enerji uyarısı
Altının ons fiyatı yükseldi! 4 bin 630 dolar seviyesine ulaştı
Türkiye'nin ihracatı martta 21 milyar 899 milyon dolar oldu



