Geri sayım başladı: Yeni Orta Vadeli Program yarın açıklanacak

2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) yarın kamuoyu ile paylaşılacak.
2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) yarın kamuoyu ile paylaşılacak. Yeni OVP'de hedef, enflasyonu düşürmek, büyüme ve istihdamı koruyarak kalıcı sosyal refahı artırmak.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde TRT Haber'de katıldığı canlı yayında, 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'ın yarın açıklanacağını duyurdu.
Yılmaz, Orta Vadeli Programın temel çerçevesinin değişmediğini söyledi. Hedefin; enflasyonu düşürmek, büyüme ve istihdamı koruyarak kalıcı sosyal refahı artırmak olduğunu vurguladı.

Güncellenmiş OVP ile ilgili uzun bir süredir çalıştıklarını belirten Yılmaz, "Üç temel güncelleme söz konusu. Makroekonomik değerler, büyümeden tutun milli gelire, ihracattan tutun turizme, makro rakamlarımızı güncellemiş olacağız. Enflasyon rakamları yine bunun içinde. Bütçe büyüklüklerimiz, bütçe açığımızın ne olacağı, harcamalarımız, gelirlerimiz bütün bu rakamlar Orta Vadeli Programımızda yer alacak" ifadelerini kullandı.

Korkunç olay! Bahçede çalışması için işe aldığı adamı öldürdü
Yılmaz, üç ayaklı stratejiyle hareket ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Para politikaları, maliye politikaları ve yapısal reformlar. Bunu yine güncel OVP'de göreceksiniz. Önümüzdeki Perşembe günü sabah saatlerinde bir planlama yapmış durumdayız. Tabii Sayın Cumhurbaşkanımızın bunu imzalaması ve Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. Bu süreci de takip ederek planımız, 5 Eylül Perşembe günü güncel OVP'yi toplumumuzla, kamuoyuyla paylaşmak. Ekonomi Koordinasyon Kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte bu programımızın detaylarını kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Öngörülebilirliği artırıcı bir şekilde, gerçekçi, tutarlı bir programı toplumumuzla ve ilgili kesimlerle paylaşmış olacağız."

Düzce'de iki tır çarpıştı: Yaralılar var
- Popüler Haberler -

Hazine Bakanı Şimşek, Katar'da Türkiye'nin yatırım fırsatlarını anlattı

Bakan Uraloğlu: Türkiye, İpek Yolu ve Kuşak yol girişimlerini desteklemeye devam edecek

Diyarbakır'da dev petrol rezervi! Bakan Bayraktar: Müthiş bir şey

Ekonomide yeni iş birliği fırsatları kapıda! Bakan Şimşek: Bağları derinleştirme ve genişletme zamanı

Hazine Bakanı Şimşek: Döviz rezervleri toparlandı, CDS primleri düştü, yatırımcı algısı olumlu yönde değişiyor

STM Yerli imkanlarla geliştirilen Çok Maksatlı Destek Gemisi'ni LIMA'da tanıttı
