Borsadaki yükseliş yatırımcıya umut veriyor

Borsa İstanbul'da son bir ayda yaşanan yüzde 15'lik yükseliş, yatırımcıların temkinli duruşa olumlu yanıt verdiğini gösteriyor. Ekonomist Sadi Özdemi 24 TV'de katıldığı Analiz Sentez programında değerlendirdi.
Borsa İstanbul'da son dönemde gözlenen yükseliş, yatırımcıların temkinli yaklaşıma olumlu tepki verdiğini ortaya koydu. Ekonomist Sadi Özdemi 24 TV'de katıldığı Analiz Sentez programında, özellikle uluslararası piyasalardan gelen değerlendirmelerin ve olumlu notların, Türkiye ekonomisine duyulan güveni artırdığını belirtiyor. Son bir ayda borsada yaşanan yüzde 15'lik artış, yatırımcılar için reel kazanç anlamına gelirken, piyasadaki potansiyelin de altını çiziyor.
POZİTİF HAVA VE GÜÇLÜ ŞİRKETLER ÖNE ÇIKIYOR
Borsada zaman zaman yaşanan dalgalanmalara rağmen, şirketlerin güçlü yapıları ve piyasanın taşıdığı potansiyel dikkat çekiyor. Ekonomist Sadi Özdemi, son dönemde kırılan rekorların ardından borsadaki olumlu havanın sürdüğünü ifade ediyor. Özellikle yatırımcıların, temkinli duruşun devam etmesiyle birlikte piyasaya olan ilgisinin arttığı gözleniyor.
Yüzde 15 yükseliş var borsada. Bu çok güzel bir şey. Çünkü aylık bazda enflasyonu düşünürsek, 3 misli reel kazanç demek.DİĞER YATIRIM ARAÇLARINDA DALGALANMA
Borsadaki yükselişe karşın, altın ve gümüş gibi diğer yatırım araçlarında ise dalgalanmalar yaşandı. Buna rağmen, borsada elde edilen reel kazançların yatırımcılar için cazip hale geldiği belirtiliyor. Ekonomi çevreleri, piyasalardaki bu hareketliliğin önümüzdeki dönemde de devam edebileceğine dikkat çekiyor.
Borsa İstanbul'daki yükseliş ve piyasalara hakim olan temkinli yaklaşım, yatırımcıların güvenini artırmaya devam ediyor.
- Popüler Haberler -
Türkiye'nin yerel kalkınma hamlesi: 81 il için rekabet gücü artacak
18 Nisan 2026 Cumartesi Bugün Cumhuriyet altını, çeyrek altın ve gram altın fiyatları bugün ne kadar, alış satış kaç TL?
Ballıkaya Barajı'ndan şehre 58,5 milyon metreküp içme suyu! Isale Hattı Projesi hayata geçiyor
Enerji verimliliği proje yarışmasının kazananları belli oldu
Türkiye'nin güçlü rolü: Orta doğu enerji nakil hatlarında önemli bir oyuncu
Bakan Şimşek: Ne komşularımızdan ne de küresel tedarik zincirlerinden kopabiliriz



