Bitcoin'den yeni rekor

Bitcoin, yükseliş trendini sürdürerek rekor seviyeye ulaştı. 5 Kasım'daki Donald Trump zaferinden bu yana %50'den fazla değer kazanan dünyanın en büyük kripto para birimi, Asya piyasalarında bu sabah 106 bin doların üzerine çıktı ancak daha sonra 104 bin 500 dolar seviyesine geriledi.
Trump yönetiminin, kripto paralara Biden yönetiminden çok daha dostane yaklaşacağı düşünülüyor. ABD'nin seçilmiş başkanı Trump, geçtiğimiz perşembe günü, ülkede petrol rezervlerine benzer şekilde bir dijital para rezervi oluşturmayı düşündüğünü yineledi.
TRUMP'IN KRİPTO PARA VE YAPAY ZEKÂ EKİBİNDEKİ YENİ İSİMLER
BBC'nin haberine göre, Bu ayın başında Trump, Silikon Vadisi girişimcisi David Sacks'i yapay zekâ (AI) ve kripto para danışmanı olarak atadı. Sacks, PayPal'ın eski yöneticilerinden ve Trump'ın danışmanlarından Elon Musk'ın yakın bir arkadaşı. Ayrıca, Trump, kripto paraları destekleyen bir isim olan Washingtonlu avukat Paul Atkins'i Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) yeni başkanı olarak aday göstereceğini açıkladı.
Mevcut SEC başkanı Gary Gensler ise geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada, Trump'ın 20 Ocak'taki göreve başlama gününde görevinden istifa edeceğini belirtti. Gensler, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Başkan Biden'a bana bu inanılmaz sorumluluğu verdiği için teşekkür ediyorum. SEC, görevini korkusuzca yerine getirdi ve yasaları tarafsız bir şekilde uyguladı" dedi.
TRUMP VE GENSLER ARASINDAKİ GERGİNLİK
Trump, yeni yönetiminin ilk gününde Gensler'i görevden alma planını daha önce duyurmuştu. Gensler'in, kripto para şirketlerine karşı hukuki adımlar atması bazı çevrelerde tartışmalara yol açmıştı. Trump yönetiminin bu adımları, kripto paralara yönelik politikalarının piyasalarda daha olumlu bir algı yaratmasına neden oluyor.
Bitcoin'in bu rekor seviyeye yükselmesinin arkasında, Trump'ın kripto paraya yönelik bu dostane politikalarının ve ekibine dâhil ettiği isimlerin büyük etkisi olduğu düşünülüyor.
- Popüler Haberler -

Normalleşmeye Türkiye'den dev katkı: Günlük 6 milyon metreküp gaz müjdesi

Türklerin izi olsun istediler: Stratejik iş birliğinde hedef 30 milyar dolar

Bazı mesleklerde haksız emekliliğe son! SGK'dan düzenleme

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Türkiye'de sosyal medya kullanıcı sayısı 58,5 milyon!

Rekabet Kurulu süt üretimi yapan 56 firma hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

İŞKUR 4 ayda 437 bini aşkın kişiye iş imkanı sundu
