Altın güvenli liman özelliğini kaybediyor! Sanayiciler yüksek teknolojiye geçmeli

Prof. Dr. Ata Özkaya, 24 TV'de katıldığı programda sanayicilerin ihracat pazarında sorun yaşamadığını ancak yüksek teknolojili ürün üretimine geçilmesi gerektiğini vurguladı. Özkaya, yatırım araçlarının çeşitlenmesiyle birlikte altının geleneksel güvenli liman özelliğini kaybettiğine de dikkat çekti.
Prof. Dr. Ata Özkaya, 25 Mart 2026'da 24 TV'nin Analiz Sentez programında yaptığı değerlendirmede, sanayicilerin ihracat pazarında herhangi bir sıkıntı yaşamadığını belirtti. Ancak, Özkaya'ya göre Türkiye'nin sanayi sektöründe yüksek teknolojili ürün üretimine yönelmesi şart. Bu alanda atılacak adımların, ülkenin ekonomik dinamiklerinde önemli bir devinim yaratacağını ifade etti.
Prof. Dr. Ata Özkaya: Sanayicinin ihracat pazarı bulmasında sorun yok. Ancak yüksek teknolojili ürün üretmek için adım atması gerekiyor ki orada da devinim sağlansın.
Prof. Dr. Ata Özkaya (@ProfDrAOzkaya): Sanayicinin ihracat pazarı bulmasında sorun yok. Ancak yüksek teknolojili ürün üretmek için adım atması gerekiyor ki orada da devinim sağlansın. pic.twitter.com/DWIzmb3IkC
— 24 TV (@yirmidorttv) March 25, 2026
Yatırım araçları çok arttı. Bu yüzden 70'lerdeki gibi altının "güvenli liman" olduğu söylemi artık tam olarak doğru değil.
Prof. Dr. Ata Özkaya (@ProfDrAOzkaya): Yatırım araçları çok arttı. Bu yüzden 70'lerdeki gibi altının "güvenli liman" olduğu söylemi artık tam olarak doğru değil. pic.twitter.com/psIX584vyn
— 24 TV (@yirmidorttv) March 25, 2026
Prof. Dr. Ata Özkaya'nın değerlendirmeleri, sanayi ve yatırım alanlarında yeni bir vizyonun gerekliliğine işaret ediyor. Uzmanlar, yüksek teknolojili üretime geçişin Türkiye'nin küresel pazardaki konumunu güçlendireceğini belirtiyor.
- Popüler Haberler -
Kuyumculardan İstanbul'da gram altın alarmı
Ateşkes etkisi... Altın yükselişe geçti!
Türkiye'de elektrikli araç sayısı yüzde 92 arttı: 395 bin 697!
Bakan Bayraktar: 2026 Türkiye'nin petrol üretimini arttıracağı bir yıl olacak
Elektrik ve doğalgaz faturalarında artış olacak mı?
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yükselişle başladı



