Ukrayna ile ABD arasında görüşmeler başladı

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna ve ABD'li uzmanlar arasındaki toplantının Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da başladığını bildirdi.
Bakan Umerov, sosyal paylaşım hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sona erdirmek yönündeki konuları görüşmek üzere Riyad'da Ukrayna ile ABD heyetlerinin katıldığı toplantının başladığını belirtti.
Görüşmede, özellikle enerji tesisleri ve altyapılarının güvenliğine ilişkin önerilerin masaya yatırılacağını aktaran Umerov, şu ifadeleri kullandı:
"Bugün, bir dizi karmaşık teknik konu üzerinde çalışıyoruz. Heyetimizdeki yetkililer arasında enerji uzmanlarıyla deniz ve hava unsurlarından askeri temsilciler de yer alıyor."
Umerov açıklamasında, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin "adil barışın yakınlaştırılması ve güvenliğin sağlanmasına" yönelik kendilerine verdiği talimatı yerine getirmek için çalıştıklarını kaydetti.
- Popüler Haberler -
Avrupa'nın güvenliği için Türkiye'nin rolü çok önemli!
Irak petrolü Suriye üzerinden uluslararası piyasalara sevk edilecek
Gazze Barış Kurulu Yüksek Temsilcisi Mladenov'dan Türkiye'ye teşekkür
ABD Savunma Bakanı Hegseth Kongre'de İran Savaşı hakkında ilk kez konuşacak
Kırım'da Rus askeri uçağı düştü! 29 kişi hayatını kaybetti
Somali'de Eş-Şebab'a ağır darbe: 28 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi



