Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya'nın koşulsuz ateşkesi kabul etmesi ilk adım olmalıdır

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın çözümünde ilerleme kaydedilmesinin Rusya'nın koşulsuz ateşkesi kabul ederek ilk adımı atmasına bağlı olduğunu belirterek, "Koşulsuz ve tam bir ateşkesin ilk adım olması gerektiği konusunda ısrar ediyoruz" dedi.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, üç yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı'na dair açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın çözümünde ilerleme kaydedilmesinin Rusya'nın koşulsuz ateşkesi kabul ederek ilk adımı atmasına bağlı olduğunu belirterek, "Savaşı sona erdirmek için net adımlar atmalılar ve biz koşulsuz ve tam bir ateşkesin ilk adım olması gerektiği konusunda ısrar ediyoruz. Rusya bunu yapmalı" dedi.
Ukrayna'nın savaşı sona erdirmek üzere ABD ile daha fazla görüşme yapmaya hazırlandığını aktaran Zelenskiy, Rusya'yı diplomasiye en güçlü şekilde teşvik edecek baskı noktalarını seçtiklerini ifade etti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sovyetler Birliği ve müttefiklerinin İkinci Dünya Savaşı'ndaki zaferinin 80. yıldönümü dolayısıyla Ukrayna'da 8-11 Mayıs tarihleri arasındaki ateşkes kararını eleştiren Zelenskiy, ateşkes için 8 Mayıs'a kadar beklemeye gerek olmadığını söyledi.
- Popüler Haberler -
AB'den "işgali ithal etmek" raporu: İsrail'in yasa dışı yerleşimlerinin ürünleri hukuka aykırı şekilde pazara giriyor
İngiltere, Avustralya ve Kanada, Filistinliler ve İsrailliler için "Uluslararası Barış Fonu" kurdu
Trump, İran'a "daha kapsamlı ve şiddetli" saldıracaklarını açıkladı
İsrail gazetesi: ABD, Gazze sınırında büyük bir üs inşa etmeye başladı
Rutte, ABD'nin transatlantik ittifaka bağlılığını sürdürdüğünü vurguladı
Paşinyan, Ermenistan-Türkiye demir yolunun "hızla" açılmasını umduğunu söyledi



