Trump'tan İran mesajları

ABD Başkanı Donald Trump, önceki yönetimlerin İran ile yaptığı anlaşmaları eleştirerek, 47 yıl sonra bu hataları düzelteceğini belirtti. Trump, anlaşma için baskı altında olduğu iddialarını da kesin bir dille reddetti ve 'savaşı büyük farkla kazandım' ifadesini kullandı.
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında İran ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Trump, önceki ABD başkanlarının İran ile yaptığı anlaşmaların ülkesine zarar verdiğini savundu. Bu hataları 47 yıl sonra düzelteceğini ifade eden Trump, kendisine anlaşma için baskı yapıldığı iddialarını ise kesin bir dille yalanladı.

TRUMP: 'SAVAŞI BÜYÜK FARKLA KAZANDIM'
Trump, İran konusundaki tutumunu net biçimde ortaya koydu. İran ile yapılan anlaşmaların iyi sonuçlar getirmediğini ve bu nedenle değişikliğe gidilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kendisine yöneltilen baskı iddialarına karşı çıkarak, 'savaşı büyük farkla kazandım' dedi. Trump'ın bu çıkışı, ABD dış politikasında yeni bir dönemin habercisi olarak yorumlandı.
TRUMP'TAN İRAN MESAJLARI
— 24 TV (@yirmidorttv) April 21, 2026
ABD Başkanı Trump, eski ABD başkanları döneminde İran ile kötü anlaşmalar yapıldığını, 47 yıl sonra bunları düzelteceğini savundu. Bir anlaşma için baskı altında olduğu iddialarını da yalanladı, "savaşı büyük farkla kazandım" dedi. pic.twitter.com/i8UVXNjiBd
İRAN İLE İLİŞKİLERDE YENİ DÖNEMİN SİNYALİ
Trump'ın açıklamaları, ABD'nin İran politikalarında köklü değişiklikler yapacağına işaret etti. Eski yönetimlerin anlaşmalarını eleştiren Trump, bu konuda kararlı adımlar atacağını belirtti. ABD kamuoyunda geniş yankı bulan bu mesajlar, İran ile ilişkilerde tansiyonun yükselebileceği yorumlarına yol açtı. Trump'ın İran'a yönelik sert tavrı dikkat çekti.
Trump'ın açıklamaları, ABD ile İran arasındaki ilişkilerde yeni bir sürecin başlayabileceğine işaret ediyor. Önümüzdeki dönemde Trump yönetiminin İran politikalarında daha radikal adımlar atması bekleniyor.
- Popüler Haberler -
Soykırımcı İsrail'den Lübnan'ın güneyine saldırı: 6 kişi hayatını kaybetti
Trump'tan itiraf gibi açıklama: Kürtlere silah gönderdik, İran'da göstericilere vermediler
Starmer'ın koltuğu sallanıyor! Bu kez içeriden vuruldu
Washington'dan Tahran'a ekonomik baskı: 12 kişi ve kuruluşa yaptırım
İşgalci İsrail'den Doğu Kudüs'te yıkım: 40 Filistin dükkanı yerle bir edildi
Avrupa Birliği'nden İsrail'e yaptırım hamlesi



