ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

ABD yapımı Matrix, İran'ın uyarı aracı oldu: Kırmızı ya da mavi hap yok, hepsi kapkara

Savaş mantığının Amerikan toplumuna yıkım getireceğini vurgulayan İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, "Matrix" göndermesiyle "Seçeceğiniz kırmızı ya da mavi bir hap yok, hepsi simsiyah" diyerek Washington'ı çöküşe yol açacak adımlardan uzak durmaya çağırdı.

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
ABD yapımı Matrix, İran'ın uyarı aracı oldu: Kırmızı ya da mavi hap yok, hepsi kapkara

Kalibaf, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından "Matrix" filminden bir görsel kullanarak yaptığı paylaşımda İran'la savaşın olası sonuçlarına dikkati çekti.

İran'la savaşın kendilerine fayda sağlayacağını düşünenlerin yanıldığını savunan Kalibaf, "borsaların çökmesinden savaş uçaklarının düşürülmesine, borçların artmasından enflasyonun yükselmesine ve hayatını kaybeden askerlerin sayısındaki artışa kadar en az 10 olumsuz sonuçla karşılaşılacağını" kaydetti.

Kalibaf, bu sonuçların Amerikan toplumu açısından ağır olacağını belirterek ABD'lilerin böyle bir yolu seçmek zorunda olmadığını ancak bu yönde karar vermeleri halinde sonuçlarına katlanmaları gerekeceğini ifade etti.

ABD'lilere mevcut durumu sorgulama ve sonuçsuz bir çatışmadan uzak durma çağrısı yapan Kalibaf, "10 hapın tamamı kötü; kırmızı veya mavi yok, hepsi kapkara ve hiçbirini almak zorunda değilsiniz ancak alırsanız hepsini birden almış olacaksınız; üretilmiş matrisi kırıp çıkın." ifadelerini kullandı.

Kapat

HABERİN DEVAMI


Etiketler:
matrix ABD İran Muhammed Bakır Kalibaf