Soykırımcı İsrail'in Somaliland iştahı... Sözde lidere büyük ilgi gösterdiler

Soykırımcı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sadece işgalci İsrail tarafından tanınan Somaliland Bölgesi Başkanı Abdirahman Muhammed Abdullahi ile bir araya geldi. Görüşmede su, tarım, teknoloji ve güvenlik gibi birçok alanda işbirliğini kapsayan sözde ortak bildiri imzalandı. İşgalci İsrail, bölgede çiftlik ve hastane inşa etme sözü verdi.
İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, soykırımcı Netanyahu ile Abdullahi'nin baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası toplantıya geçildi.
Görüşme sonunda işbirliğini güçlendirmek amacıyla ortak bildiri imzalandı ve ardından ikili açıklamalarda bulundu.
İşgalci İsrail'in Somaliland'ı tanıyan ilk ülke olduğunu hatırlatan soykırımcı Netanyahu, su, tarım, teknoloji, güvenlik ve birçok alanda işbirliği yapacaklarını kaydederek, çiftlikler, hastaneler, işletmeler, teknoloji ve iş yerleri inşa etmek için anlaşmaya vardıklarını aktardı.

Somali'den tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ve işgalci İsrail tarafından tanınan Somaliland, dün sözde İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'te açmıştı.
Somaliland Bölgesi Başkanı Abdullahi, ziyaretinde İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'la da bir araya gelmişti.
İŞGALCİ İSRAİL, SOMALİLAND'I TANIYAN TEK ÜLKE
Soykırımcı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Somaliland bölgesini "bağımsız ve egemen devlet" olarak tanıdıklarını duyurmuştu.
Bu kararla işgalci İsrail, Somaliland'ı tanıyan tek ülke oldu.
Somaliland, 1991'de Somali'den tek taraflı olarak ayrıldığını ilan etmiş ancak uluslararası toplum tarafından bağımsız bir devlet olarak tanınmamıştı.
Somali ise Somaliland'ı ülkenin ayrılmaz parçası olarak görüyor ve bölgeyle ilgili tüm uluslararası anlaşmaların yalnızca Mogadişu yönetiminin yetkisinde olduğunu vurguluyor.
- Popüler Haberler -
AB Konseyi'nden tarihi adım: Ukrayna ve Moldova ile ilk fasıl kümesi resmen açıldı
ABD-İran mutabakatı soykırımcıları üzdü: Otobüsün altına atıldık
İran'a yönelik saldırıda kullanılmıştı... ABD bombardıman uçağı yere çakıldı
G7 liderleri Fransa'da toplandı: İran anlaşması, Ukrayna savaşı ve yapay zeka masaya yatırılıyor
Yunanistan, İyon Denizi'ndeki kritik parselin büyük bölümünü ABD'li şirkete devretti
Trump resmen duyurdu... ABD-İran anlaşması imzalandı



