Sıcak hava olumsuz etkiledi... Fransa'dan nükleer reaktörleri askıya alma kararı
Fransa'yı etkisi altına alan yeni sıcak hava dalgası, ülkenin nükleer enerji üretimini doğrudan tehdit etti. 37 vilayette kırmızı alarm verilirken, enerji şirketi EDF nehir kenarındaki 3 nükleer reaktörü tamamen durdurdu, 8 reaktörü ise düşük güç moduna aldı. Elektriğinin yüzde 70'ini nükleer reaktörlerden karşılayan Fransa'da enerji arzı ciddi baskı altına girdi.

Fransa, yeni bir sıcak hava dalgasıyla boğuşurken enerji sektöründe de alarm zilleri çaldı. Aşırı sıcaklar nedeniyle nehir sularının ısınması, nükleer reaktörlerin soğutma sistemlerini doğrudan etkiledi ve devlete ait enerji şirketi EDF kritik kararlar almak zorunda kaldı. Toplam 57 nükleer reaktöre sahip olan ve elektrik üretiminin büyük bölümünü bu kaynaklardan sağlayan Fransa'da yaşanan gelişmeler, ülkenin enerji güvenliği açısından ciddi bir sınav niteliği taşıdı.
37 VİLAYETTE KIRMIZI ALARM: NEHIRLER KAYNAMAYA BAŞLADI
Yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altında olan Fransa'da 3 nükleer reaktörün faaliyeti durdurulurken, 8 reaktör de düşük güç moduna alındı.

Yerel basının devlete ait enerji şirketi EDF'den yapılan açıklamaya dayandırdığı haberlere göre, 37 vilayetinde yüksek sıcaklıklar nedeniyle kırmızı alarm verilen Fransa'da nükleer reaktörler için de çevresel önlemler alındı.
Yüksek sıcaklıklar nedeniyle hali hazırda ısınan nehirlere reaktörlerden çıkan aşırı ısıtılmış suların bırakılmasına kısıtlama getiren çevresel önlemler kapsamında nehir kenarındaki 3 reaktörde faaliyetler bir süre için askıya alındı.
Öte yandan 8 reaktör de çevresel nedenlerden dolayı düşük güç moduna alındı.
GOLFECH, BUGEY VE COOZ REAKTÖRLERİ DEVRE DIŞI KALDI
Durdurulan nükleer reaktörler arasında Garonne Nehri kenarındaki Golfech 2. Ünitesi, Rhone nehri kenarındaki Bugey 3. Ünitesi ve Meuse Nehri kenarındaki Cooz 2. Ünitesi yer aldı.
Toplam 57 nükleer reaktörün bulunduğu Fransa'da elektrik üretiminin yüzde 70'i bu reaktörlerden sağlanıyor.
- Popüler Haberler -
Almanya'da askeri kaza! ABD'ye ait savaş uçağı Speicher yakınlarında çakıldı
Fareler üzerinden kabus büyüyor: Acil durum ilan edilen ülkede korkunç bilanço!
Trump, Putin'den "savaşı sonlandırmasını" istedi
"Ben barış getirdim" Trump: ABD'yi dünyanın en güçlü ülkesi yaptım
BM'nin 81. Genel Kurulu'nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı
Dünyada kaç karınca var? Rakamı duyunca inanamayacaksınız



