Siber saldırı diplomatik krize dönüştü: Hollanda'dan Rusya'ya yaptırım kararı

Hollanda Dışişleri Bakanı Tom Berendsen, Rusya'nın Avrupa ülkelerini hedef alan siber saldırıları nedeniyle Rus büyükelçiyi bakanlığa çağırdı. AB düzeyinde 13 kişi ve kuruluşa yaptırım uygulandığını açıklayan Berendsen, Ukrayna'ya desteğin süreceğini vurguladı.
Rusya kaynaklı siber saldırıların Avrupa genelinde artan boyutu diplomatik krize dönüştü. Hollanda, kamu kurumlarının ağlarına ve kritik altyapıya yönelik siber sabotaj girişimleri nedeniyle Rusya'nın Lahey Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırarak sert bir adım attı. Avrupa Birliği de eş zamanlı olarak olaya karışan 13 kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldı.
BAKAN BERENDSEN'DEN RUSYA'YA SERT UYARI
Hollanda, siber saldırılarla kamu kurumlarının ağlarına ve kritik altyapıya sızarak sabotaj yapmakla suçladığı Rusya'nın Lahey Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı.
Hollanda Dışişleri Bakanı Tom Berendsen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Rusya'nın Avrupa'daki ülkeleri siber saldırı yoluyla hedef almasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Berendsen, paylaşımında "Rus siber saldırıları, Avrupa'nın güvenliğini ve istikrarını tehdit ediyor. Bu nedenle bugün AB'de olaya karışan 13 kişi ve kuruluşa yaptırım uyguladık. Ayrıca açıklama talep etmek için Rus büyükelçiyi dışişlerine çağırıyorum." ifadelerini kullandı.
UKRAYNA'YA DESTEK MESAJI VE HİBRİT TEHDİT VURGUSU
Bakan Berendsen, Brüksel'deki AB Dışişleri Bakanları toplantısının ardından muhabirlere yaptığı açıklamada, Rus büyükelçisine iletilecek mesajın son derece açık olduğunu, Rusya'nın yaptıklarının farkında oldukları ve bu durumu kabul etmedikleri mesajını vereceklerini belirtti.
Siber saldırılar nedeniyle Ukrayna'ya verilen desteğin azalmayacağı, aksine Ukrayna'ya tam desteklerini sürdüreceklerini vurgulayan Berendsen, Rusya kaynaklı siber tehditlerin ve hibrit tehditlerin giderek daha büyük ölçekte görüldüğünü kaydetti.
- Popüler Haberler -
Trump'tan beklenmedik Hürmüz çıkışı: Yakında Amerikan toprağı ilan edeceğim
Enerji hattında sıcak saatler: Suudi Arabistan'da petrol tesisleri İHA ile hedef alındı
Rusya'da akaryakıt krizi büyüyor: Moskova'dan acil tedarik talimatı
Hürmüz Boğazı'nda çevre felaketi: 3,2 hektarlık kıyı şeridinde petrol kirliliği
Rusya askeri alt yapıları hedef aldı: Ukrayna'daki Odessa ve Yujnıy limanları vuruldu
İran, Hürmüz Boğazı yakınlarında ABD'ye ait MQ-9 tipi İHA'yı düşürdüğünü duyurdu



