Papa 14. Leo, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü

Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, Rusya-Ukrayna Savaşı bağlamındaki gelişmeleri görüştüğü Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'ye, diyaloğun sürdürülmesi gerektiğini söyledi.
Avrupa başkentlerinde bir süredir temaslarda bulunan ve bu çerçevede sabah saatlerinde İtalya'nın başkenti Roma'ya gelen Zelenski, ilk olarak İtalya'ya komşu Vatikan Şehir Devleti'nin başkanı Papa 14. Leo ile bir araya geldi.
Papa'nın Roma yakınlarındaki konutu Castel Gandolfo'da gerçekleşen ikili görüşmeye ilişkin Vatikan Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Ukrayna'daki savaşa odaklanan samimi sohbette Papa, diyaloğun sürdürülmesi gerektiğini ve devam eden diplomatik girişimlerin, adil ve kalıcı barışa yol açabileceği yönündeki güçlü umudunu yineledi." ifadesi kullanıldı.
İki liderin görüşmede ayrıca, savaş esirleri meselesine ve Ukraynalı çocukların ailelerine geri dönmelerinin sağlanmasının önemine de değindiği belirtildi.

Papa 14. Leo ve Zelenski, yarım saat süren görüşmelerinin ardından konutun balkonundan kendilerini bekleyen basın mensuplarını selamladı.
İki lider, temmuz ayında da aynı yerde görüşme gerçekleştirmişti.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin bugün öğleden sonra Roma'ya geçerek, burada İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya gelmesi bekleniyor.
- Popüler Haberler -
ABD'de 6 büyüklüğünde deprem
Nükleer güce sahip Pakistan'dan ilk resmi açıklama geldi: Türkiye ile savunma anlaşması yolda
Trump'tan Gazze duyurusu: Artık zamanı geldi! Dikkat çeken Türkiye detayı
Machado'dan dikkat çeken adım... Nobel Barış Ödülü'nü Trump'a verdi
ABD'den dev çip anlaşması: 250 milyar dolarlık imza attılar
Hollanda'da korkutan patlama: Utrecht şehir merkezinde binalar alev aldı



