Organ satarak yaşayacaklar... Myanmar'da yoksullar hayat mücadelesi veriyor

Myanmar'da yoksullukla mücadele eden vatandaşlar, çareyi organlarını satmakta buluyor. Sosyal medyada ilan yayımlayanlar, Hindistan'a giderek yasadışı yollardan organları karşılığında kazanç sağlıyor.
Myanmar'da yoksulların para için sosyal medyadan organlarını sattığı ortaya çıktı. CNN'in haberine göre; organlarını satacak zengin kişiler bulan Myanmarlıların, işlemi gerçekleştirmek için Hindistan'a gittiği belirtildi. İlan yayımlayan en az üç Facebook grubunda kullanıcıların organ tekliflerini paylaştığı tespit edildi.
100 BİN TL ÖDEME ALDI
Eşi ve çocuğunun günlerce aç kaldığını gördükten sonra böbreğini satmaya karar veren Maung Maung, "İnsanları soymaktan ya da öldürmekten başka hayatta kalmamın bir yolu yoktu" dedi. Maung, Çin asıllı Myanmarlı bir iş insanının, böbrek için kendisine 10 milyon Myanmar Kyatı (yaklaşık 100 bin TL) ödeme yaptığını anlattı.

SAHTE BELGELERLE İŞLEM YAPILIYOR
Hindistan'da organ bağışına birkaç istisna dışında sadece akrabalar arasında izin veriliyor. Ancak organ satışı yapan çetelerin sahte belgeler hazırlayarak yasadışı şekilde bu işlemleri gerçekleştiriyor.
- Popüler Haberler -

Trump: Rusya savaşı sonlandırmazsa sonuçlarına katlanmak zorunda kalacak

Zelenski'den Trump-Putin görüşmesine ilişkin açıklama: Acil bir ateşkes olmasını umuyoruz

Afrika ülkelerinin bakanları Türkiye'de! Bolat: Ticaret ve yatırımları derinleştireceğiz

Yunanistan küle döndü! Adalardan kitlesel tahliye

Katil İsrail'in saldırdığı Gazze'de can kaybı 61 bin 722'ye çıktı

Gazze kentinin işgal planının "ana çerçevesi" onaylandı
