ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Oppenheımer'ın torunu konuştu: "Her zamankinden tehlikeli dönem"

HASAN KÖSEOĞLU - | Son Güncelleme Tarihi:
Oppenheımer'ın torunu konuştu: "Her zamankinden tehlikeli dönem"

"Atom bombasının mucidi" olarak tanınan "Rabırt Opınhaymır"ın torunu Japonya'da nükleer enerji hakkında konuştu. Torun "Çarls Opınhaymır" "büyükbabam da dâhil olmak üzere atalarımızdan ders çıkarabileceğimize inanıyorum" dedi. Nükleer enerjinin dünyayı yok etmek yerine kurtarmak için kullanılabileceğini söyledi.

Kapat

HABERİN DEVAMI

ABD'li fizikçi j. Robert Oppenheimer 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'ya atılan nükleer bombanın tasarlanmasında önemli bir rol üstlenmişti.

Fizikçinin Hikayesi "Oppenheımer" filmiyle tekrar gündeme gelmişti.

49 yaşındaki torunu Charles Oppenheımer ise Japonya'nın başkenti Tokyo'da dedesi ve nükleer enerji hakkında konuştu.

Charles Oppenheımer nükleer silahlara karşı olduğunu belirtti.

Nükleer güce sahip ülkeler arasında diyaloğun artırılması gerektiğini vurguladı.

İletişimi ve diyaloğu artırmazlarsa ABD, Çin ve Rusya arasında gittikçe artan gerginlik dünyadaki en büyük tehlike haline gelebilir diyen Charles Oppenheımer nükleer enerjinin iyiye de kullanılabileceğini söyledi.

Oppenheımer, "Büyükbabam da dâhil olmak üzere atalarımızdan ders çıkarabileceğimize inanıyorum. Onların tavsiyelerini dinlemek, bugün her zamankinden daha önemli. Nükleer enerjiyi iyi amaçlar için kullanabileceğimize inanıyorum" dedi.

Ünlü fizikçinin torunu nükleer enerjinin iklim değişikliğiyle mücadelede daha yaygın kullanılması gerektiğini dile getirğini söyleyen oppenheımer, "Aynı bilim ve teknolojiyi dünyayı yok etmek yerine kurtarmak için kullanabiliriz" dedi.


Etiketler:
nükleer enerji çevre modern teknoloji