ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Netanyahu'dan ABD'ye aba altından sopa: Kimseye ihtiyacımız yok

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Netanyahu'dan ABD'ye aba altından sopa: Kimseye ihtiyacımız yok

Batı Kudüs'te düzenlenen bir konferansta konuşma yapan işgalci Netanyahu, ABD'ye ikinci gözdağını verdi. Geçtiğimiz günlerde "Sizi bu dünyaya biz getirdik, istersek götürebiliriz" diyen Netanyahu, ABD ile gelecek ilişkilerine yönelik çarpıcı bir açıklamada bulundu. İran konusunda talepleriyle gerilimi tırmandıran Netanyahu, "Biz kendi kendimize yeteriz" diyerek ABD'ye aba altında sopa gösterdi.

Kapat

HABERİN DEVAMI

Batı Kudüs'te düzenlenen bir konferansta konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede, "İran'a odaklandıklarını" söyledi.

Netanyahu, ABD ile İran arasında bir anlaşma sağlanacaksa bu anlaşmanın birkaç bileşeninin olması gerektiğini ileri sürerek, bu bileşenlerin sadece İsrail'in değil, aynı zamanda ABD, bölge ve dünyanın da güvenliği için önemli olduğunu iddia etti.

Öncelikle İran'ın tüm zenginleştirilmiş uranyumunun ülkeden dışarı çıkarılması gerektiğini savunan Netanyahu, bunun da yeterli olmayacağını ve ikinci olarak İran'ın tüm zenginleştirme kapasitesinin, bunu mümkün kılan tüm ekipman ve altyapının ortadan kaldırılması gerektiğini ileri sürdü.

Netanyahu, üçüncü olarak İran'ın balistik füze programının da ele alınması ve son olarak bölgedeki "vekillerine olan desteğini" kesmesi gerektiğini iddia etti.

ABD Başkanı Trump'ın bir anlaşma için tüm ihtimalleri değerlendirmekte kararlı olduğunu söyleyen Netanyahu, Trump'ın İran'ın son müzakerelerde fırsatı kaçırdığı için bu kez kaçırma olasılığının düşük olduğu düşüncesini taşıdığını aktardı.

"GAZZE'DE AĞIR SİLAH YOK"

Netanyahu, Gazze'nin askerden arındırılması ve Hamas'ın silahsızlandırılması meselesine değinerek, "Gazze'de pratikte ağır silahlar yok. Toplar, tanklar yok, hiçbir şey yok. En fazla hasarı veren ağır silah AK-47 olarak bilinen." ifadelerini kullanarak silahsızlandırılma konusunun sadece ağır silahları içermeyeceği mesajı verdi.

Gazze Şeridi'nden tüfeklerin, roketlerin ve roket atarların tamamının dışarı çıkarılması gerektiğini savunan Netanyahu, ABD Başkanı Trump'ın planına bir şans verdiklerini söyledi.

İsrail Başbakanı, Gazze'deki 500 kilometrelik tünel ağının yaklaşık 150 kilometresini yıktıklarını ileri sürerek, "Bu işi tamamlamalıyız. Gazze, İsrail Devleti için bir daha asla tehdit oluşturmayacaktır." iddiasında bulundu.

ABD YARDIMLARI

ABD'nin İsrail'i "örnek müttefik" kabul ettiğini savunan Netanyahu, ABD'den aldıkları askeri yardımı aşamalı olarak azaltmak ve 10 yıl içinde sıfıra indirmek istediklerini kaydetti.

Netanyahu, "Mevcut mutabakat metnine göre kalan üç yıl ve sonraki yedi yıl içinde, bu yardımı sıfıra indireceğiz. İsrail, kendi başına savaştığı gibi, kendi kendine de yetebilecek. Hedefimiz, İsrail'de bağımsız bir silah endüstrisi kurmak." diye konuştu.

'SİZİ BU DÜNYAYA BİZ GETİRDİK, İSTERSEK GÖTÜREBİLİRİZ'

İstedikleri olmazsa ABD'yi yıkacaklarını ima eden Netanyahu, Yahudiler olmasaydı ABD'nin var olmayacağını şu sözlerle belirtmişti:

"Sizi bu dünyaya biz getirdik, istersek bu dünyadan da götürebiliriz."


Etiketler:
netanyahu trump ABD İsrail İsrail İran ABD İran