NBC'nin haber helikopteri Los Angeles'ta düştü! En az 3 kişi hayatını kaybetti
Los Angeles'ta NBC4'e ait bir haber helikopterinin düşmesi sonucu en az üç kişi hayatını kaybetti. San Fernando Vadisi'nde yaşanan bu trajik olayda, helikopterin düştüğü alanda yangın çıktı ve çok sayıda acil ekip müdahale etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Los Angeles'ta Salı akşamı NBC4 kanalına ait bir haber helikopteri, San Fernando Vadisi'ndeki Chatsworth mahallesinde yere çakılarak alev aldı. Olayda en az üç kişi yaşamını yitirdi. Helikopter, bölgede meydana gelen ve iki kişinin öldüğü, altı kişinin ise yaralandığı otobüs kazasını haberleştirmek için olay yerine gitmişti. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve acil durum ekibi sevk edildi. Los Angeles İtfaiye Departmanı, yangını kısa sürede kontrol altına aldı ancak helikopterdeki can kaybı ve yaralı sayısı kesinleşmedi.
NBC4 ekibi kaza sırasında görevdeydi
Kaza akşam saatlerinde yaşandı ve NBC4 Los Angeles sunucusu Colleen Williams, canlı yayında kanalın haber helikopterinin düştüğünü doğruladı. Williams, yaşanan acı kaybı duyururken sesi titredi ve yayın kısa süreliğine kesildi. Helikopterin, San Fernando Vadisi'nde bir depolama tesisinin yakınında yere çakıldığı belirtildi. Los Angeles İtfaiye Departmanı sözcüsü Kaptan Branden Silverman, kazada ölenlerden birinin ticari binanın yanındaki otoparkta bulunduğunu açıkladı. Diğer iki kişinin ise yerde mi yoksa helikopterde mi olduğu henüz netleşmedi. Silverman, helikopterin neredeyse tamamen yok olduğunu ve enkazın detaylı şekilde inceleneceğini belirtti. Yaralanan bir kişinin hastaneye kaldırıldığı, ancak sağlık durumunun bilinmediği aktarıldı.
Yangın hızla söndürüldü, soruşturma başlatıldı
Kaza sonrası helikopterin alev almasıyla birlikte, çevredeki dört araç ve iki depolama konteyneri de yandı. İtfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Olay yerine 50'den fazla itfaiyeci müdahale etti. Helikopterin Angel City Air tarafından işletilen NewsChopper4 olduğu doğrulandı. Kazanın tam olarak neden meydana geldiği ise henüz bilinmiyor. Ulusal Taşımacılık Güvenliği Kurulu ve Federal Havacılık İdaresi, olayın nedenini araştırmak üzere bölgeye uzman ekip göndereceklerini açıkladı. Kazadan yaklaşık iki saat önce, bir SUV ile şehir otobüsünün çarpışması nedeniyle bölgede yoğun haber trafiği yaşanıyordu. NBC4 ekibinin de bu kazayı takip etmek için bölgede bulunduğu belirtildi. Vali Gavin Newsom, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, her iki kazaya müdahale eden acil durum ekiplerine teşekkür etti ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.
Los Angeles'ta yaşanan bu iki ayrı kaza, şehirde büyük üzüntüye yol açtı. Haber helikopterinin düşmesiyle birlikte, medya dünyası da derin bir şok yaşadı. Yetkililer, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması için kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını vurguladı. Olayın ardından bölgedeki güvenlik önlemleri artırıldı ve soruşturmanın sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak.
- Popüler Haberler -
Çocuklarını yıllarca ormanda saklayan babanın davasında yetkililere sert eleştiri
Maduro'nun müttefiki Alex Saab, 195 milyon dolarlık kara para davasında suçunu kabul etti
Kanada öncülüğündeki savunma bankası için İngiltere yeniden masada
Canlı yayında inanılmaz anlar! Yanardağın patlama anını kayda aldı
İran savaşı ABD'ye ağır fatura çıkardı: Maliyet, dudak uçuklatan türden
İran'da korku dolu anlar: Kalkıştan hemen sonra tavan çöktü



