Meksika, 2 ABD'li ve 2 Meksikalı yetkilinin öldüğü operasyonun soruşturulacağını bildirdi

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, ülkenin kuzeyindeki Chihuahua eyaletinde 2 ABD'li ve 2 Meksikalı yetkilinin öldüğü operasyonun federal hükümete önceden bildirilmediğini ve bu operasyonun yasa ihlali oluşturup oluşturmadığının soruşturulacağını söyledi.
Sheinbaum, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yerel eyalet yetkilisi ve iki ABD'li yetkilinin Chihuahua eyaletinde suç örgütlerine yönelik operasyon sırasında hayatını kaybetmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Operasyonun, federal hükümetin bilgisi dahilinde olmadığını, düzenlenmesine Chihuahua eyaleti yönetiminin karar verdiğini belirten Sheinbaum, ABD'li ve Meksikalı yetkililerin eylemleri konusunda açıklama talep edeceğini vurguladı.
Sheinbaum, yerel hükümet ile ABD arasında yapılan ve federal hükümete bilgi verilmeyen her tür işbirliğinin Meksika anayasasını ihlal edeceğini ve bu konunun soruşturulacağını ifade etti.
Chihuahua Eyalet Savcısı Cesar Jauregui Moreno, 19 Nisan'daki açıklamasında, iki Meksikalı yerel yetkili ve iki ABD'li büyükelçilik çalışanının, suç örgütlerine ait olduğu belirlenen bir tesise yönelik imha operasyonundan dönerken kamyonlarının uçuruma yuvarlanması sonucu öldüğünü duyurmuştu.
- Popüler Haberler -
Washington'dan Tahran'a ekonomik baskı: 12 kişi ve kuruluşa yaptırım
İşgalci İsrail'den Doğu Kudüs'te yıkım: 40 Filistin dükkanı yerle bir edildi
Avrupa Birliği'nden İsrail'e yaptırım hamlesi
Trump, İran krizi için ulusal güvenlik ekibiyle Beyaz Saray'da toplandı
AB'den Suriye ile normalleşme adımı: Yaptırımlar kaldırıldı
Nijerya ordusu harekete geçti: Saldırı hazırlığındaki çeteler imha edildi



