ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Kolombiya'da toprak kayması: 22 ölü

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Kolombiya'da toprak kayması: 22 ölü

Kolombiya'da 24 Haziran'da toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısının 22'ye yükseldi. Öte yandan 8 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Kapat

HABERİN DEVAMI

Antioquia valiliğinden yapılan açıklamada, kentin Bello ve Altos de Oriente bölgelerinde, aşırı yağışların ardından meydana gelen toprak kaymasında yeni cesetlere ulaşıldığı kaydedildi.

Toprak kaymasında yaşamını yitirenlerin sayısının 22'ye çıktığı belirtilen açıklamada, 8 kişinin halen kayıp olduğu ifade edildi.

Açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının 391 kişiyle sürdürüldüğü ve toprak altında kalan cesetlerin çıkarılması için büyük bir gayret gösterildiği vurgulandı.

Belediyeden yapılan açıklamada ise göçme riski taşıyan eğimli arazilere çok sayıda ev inşa edildiği ve bu yapıların risk grubunda yer aldığı belirtildi.

Kolombiya genelinde mart ayından bu yana etkili olan yoğun yağışlar, birçok bölgede can ve mal kaybına yol açmıştı.


Etiketler:
toprak kayması Kolombiya can kaybı Türkiye Cumhuriyetinin 100 yılı