Kerkük'te DEAŞ ile çatışma: Ölü ve yaralılar var
Irak'ın Kerkük kentine bağlı Altınköprü kasabasında terörle mücadele birimleri ile DEAŞ mensupları arasında çıkan çatışmada 1 sivil hayatını kaybetti, 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirilirken 1 terörist sağ yakalandı.

Irak'ın Kerkük kentinde uzun bir aranın ardından yeniden silah sesleri duyuldu. Altınköprü kasabasında Terörle Mücadele Birimleri, intihar bombacısı olduğu belirtilen 3 DEAŞ mensubuyla çatışmaya girdi. Yaklaşık 2 saat süren çatışmada 1 sivil hayatını kaybederken, 2 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin ise sağ olarak yakalandığı bildirildi. Olayda 2 güvenlik görevlisi de yaralandı.
Çatışmanın ardından bölgeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Güvenlik çemberine alınan bölgede geniş çaplı arama tarama operasyonu başlatıldı.
SALİHİ'DEN GÜVENLİK GÜÇLERİNE DESTEK
Irak Türkmen Cephesi Milletvekili ve Türkmen milletvekilleri Grup Başkanı Erşet Salihi, Kerkük'te terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara ilişkin güvenlik güçlerine destek verdi. Salihi, Altınköprü kasabasında gerçekleştirilen ve 2 DEAŞ mensubunun etkisiz hale getirildiği operasyonda görev alan güvenlik güçlerini tebrik etti. Salihi, Kerkük'te güvenlik ve istikrarın korunması için güvenlik güçlerine tam destek verdiklerini belirtti.
- Popüler Haberler -
Erbil'den ABD'ye çekilme sitemi: Çalkantılı döneme denk geldi
Trump'tan Hürmüz Boğazı açıklaması: Rekor miktarda petrol taşındı
Nepal'de çığ düşmesi sonucu 10 kişi kayboldu
Azerbaycan'ın zafer kazandığı 2. Karabağ Savaşı'nın başlamasının üzerinden 6 yıl geçti
İran: Hürmüz'ün açılması için sunduğumuz şartlara arabuluculardan henüz kesin yanıt gelmedi
Askerlere manevi destek: 600 yıllık kemik cephede!



