ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Katil İsrail, Gazze'yi yine bombaladı!

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Katil İsrail, Gazze'yi yine bombaladı!

Katil İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine hava saldırıları düzenlerken, eş zamanlı olarak Han Yunus'un doğusundaki bölgelerde çok sayıda binayı patlayıcılarla havaya uçurdu.

Kapat

HABERİN DEVAMI

Katil İsrail, 10 Ekim 2025'te yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasına rağmen Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına devam ediyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre İsrail savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğu bölgelerine iki hava saldırısı gerçekleştirdi.

İsrail ordusu aynı bölgede birçok binayı da patlayıcılarla havaya uçurdu.

Hava saldırılarıyla eş zamanlı kentin güney ve doğu kesimlerinden İsrail askeri araçlarının yoğun ateş açtığı aktarıldı.

İsrail savaş uçakları ayrıca Gazze'nin güneyindeki Refah kentine de 3 saldırı düzenledi.

İsrail topçu birlikleri, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nın doğusunu ve Gazze kentinin doğu bölgelerini hedef aldı.

Saldırılar sonucu herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bilgisi henüz paylaşılmadı.

Hamas, İsrail'in ateşkes ihlaline dair dün yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'nin doğu kısmında "evleri havaya uçurma" saldırılarını büyük ölçüde artırdığına dikkati çekmişti.

Açıklamada, Gazzelilerin zorla yerinden edilme planının sürdüğüne işaret edilerek bunun "kentsel yıkım yoluyla gerçekleştirilen bir soykırım ve tüm unsurlarıyla tamamlanmış bir etnik temizlik" anlamına geldiği vurgulanmıştı.

İki yıl süren saldırılar boyunca İsrail ordusu Gazze'deki sivil altyapının yaklaşık yüzde 90'ını tahrip etti. İsrail'in 8 Ekim 2023'te başlattığı saldırılar, bugüne kadar çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 71 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesine, 171 binden fazla kişinin ise yaralanmasına yol açtı.

İSRAİL ORDUSU, İŞGAL ALTINDAKİ BATI ŞERİA'DA BİRİ GAZETECİ 54 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre İsrail ordusu, Batı Şeria'daki birçok kent ve beldede evlere baskınlar gerçekleştirdi. İsrail askerleri baskınlarda Filistinlilerin evlerine ve eşyalarına zarar verdi.

Baskınlarda aralarında eski tutuklular, bir çocuk ve bir kadın gazetecinin de bulunduğu 54 Filistinli gözaltına alındı.

Gözaltılar, El Halil, Nablus, Beytüllahim, Kalkilya, Tulkerim ve Tubas kentlerinde yoğunlaştı.

Kadın gazeteci İnas Ehlavi'nin El Halil kentinin batısındaki İzna beldesinden, bir çocuğun da Tulkerim'den gözaltına alındığı kaydedildi.


Etiketler:
israil gazze bombalama patlayıcı