Japonya, Kuzey Kore'ye uyguladığı yaptırımları 2 yıl daha uzatacak
Japonya Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, ülkesinin Kuzey Kore'ye uyguladığı yaptırımların 2 yıl daha uzatılacağını açıkladı.

Japan Times gazetesinin haberine göre Hayaşi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Pyongyang'ın, nükleer programlarıyla Japon vatandaşlarını alıkoyduğunu hatırlattı.
Bu yüzden Kuzey Kore'ye uygulanan yaptırımların 2 yıl daha uzatılacağını belirten Hayaşi, yaptırımların Kuzey Kore'ye ait gemilerin Japonya limanlarına girişini ve iki ülke arasında ticaretin yasaklanmasını kapsayacağını kaydetti.
Hayaşi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) yaptırım kararlarının uygulanması gerektiğini vurguladı.
Kuzey Kore'nin nükleer programlarını birçok ülke tehdit olarak algılarken Tokyo-Pyongyang arasında Kuzey Kore'ye ait unsurların 1970-80'lerde alıkoyduğu Japon vatandaşlarına yönelik sorun sürüyor.
- Popüler Haberler -
Trump, Putin'den "savaşı sonlandırmasını" istedi
"Ben barış getirdim" Trump: ABD'yi dünyanın en güçlü ülkesi yaptım
BM'nin 81. Genel Kurulu'nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı
Dünyada kaç karınca var? Rakamı duyunca inanamayacaksınız
4 bin kilometrelik hayatta kalma yürüyüşü! Afrika yaban köpekleri korunan alanlar arasında tarih yazdı
Okyanustaki gizli tehlike! Deniz kaplumbağalarında 7'si tamamen yeni 19 virüs tespit edildi



