İran'dan Hürmüz Boğazı'nı ablukaya ilişkin "Diğer kartlarımızı ortaya koyarız" açıklaması

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, ABD'nin Hürmüz Boğazı'nı ablukaya alma girişimine ilişkin, "Belki diğer kartlarımızı ortaya koyarız." dedi.
İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, ABD merkezli X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Hürmüz Boğazı'nı ablukaya alacaklarına yönelik ifadelerinin "gerçeklikten uzak ve bir blöf" olduğunu savundu.
Azizi, "Bu girişim savaş olarak sayılır ve biz buna karşılık vereceğiz. Ayrıca biz de henüz oyuna sokmadığımız diğer kartlarımızı ortaya koyabiliriz." ifadelerini kullandı.
Hürmüz Boğazı'na yönelik bir abluka girişiminin mevcut durumu daha karmaşık hale getireceğini ve piyasalardaki dalgalanmaların şiddetleneceğini kaydeden Azizi, mevcut durumun daha iyi hale gelmesi isteniyorsa İran halkına saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.
Azizi, "Yenilginizi kabul edin, savaşta kazanamadıklarınızı müzakere masasında talep etmeyin." ifadelerine yer verdi.

WSJ: Trump müzakerelerdeki çıkmazı aşmak amacıyla İran'a sınırlı saldırıları değerlendiriyor

ABD ile İran arasındaki diplomasi kapısının hala açık olduğu öne sürüldü!

ABD bugün İran limanlarına yönelik deniz ablukasına başlıyor
- Popüler Haberler -
İran, Güney Pars doğal gaz sahasındaki üç deniz üstü platformunda gaz üretimini yeniden başlattı
İşgalci Netanyahu'dan İsrail ordusuna Lübnan'daki işgali daha da genişletme talimatı
İran: Haklarımız güvence altına alınana kadar hiçbir anlaşmayı onaylamayacağız
Trump'ın İran'la anlaşma taslağında değişiklik istediği iddiası
Katil İsrail'in Lübnan'a saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti
İran: ABD ordusuna ait bir SİHA düşürüldü



