İran'dan ABD'ye ültimatom: Bu istediklerimizi yapmazsanız Hürmüz açılmayacak
Tahran yönetimi, Hürmüz Boğazı'nın geleceğini Washington'ın atacağı adımlara bağladı. İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, yaptırımların kalkması ve bölgesel operasyonların durması şartıyla Boğaz'ın yeniden ulaşıma açılabileceğini açıkladı.

Zülkadr, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılmasının ABD'nin tutumunu değiştirmesine bağlı olduğunu dile getiren Zülkadr, "ABD davranışlarını düzeltene kadar Hürmüz Boğazı açılmayacak." ifadelerini kullandı.
Zülkadr, Hürmüz Boğazı'nın açılması için ABD'nin "İran'ın dondurulmuş varlıklarını koşulsuz olarak serbest bırakması, deniz ablukasını sona erdirmesi, deniz ve hava kuvvetlerini İran çevresinden çekmesi, yaptırımları kaldırması ve İran'a karşı yürüttüğü son iki savaş için tazminat ödemesi" gerektiğini belirtti.
İranlı yetkili, ayrıca ABD'nin Lübnan, Filistin, Yemen ve Irak'taki İran müttefiklerine karşı yürüttüğü savaşı sona erdirmesi, İran'ı tehdit etmemesi ve "İran milletinin mukaddesatına hakaret etmemesi" şartlarını da öne sürdü.
- Popüler Haberler -
İsrail'in üniversitelerinde de zulüm: Filistinli öğrenciler hedefte
Canlı yayında dehşet! Soykırımcı İsrail Lübnanlı gazeteciyi vurdu
İtalya bu yıl kavruldu! Son 76 yılın en sıcak yazıydı
Almanya, Gazze'deki soykırım davasından kaçış yolu arıyor: UAD'nin yetkisine itiraz etti
Tokyo'daki aşırı yağışlar gündelik hayatı olumsuz etkiledi
Samanyolu'nun merkezinde tarihi keşif! Kara deliğin dönüşü ilk kez gözlemleniyor



