Hürmüz'de sıcak temas! İran füzeleri BAE petrol tankerini vurdu
Birleşik Arap Emirlikleri, Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi'ne (ADNOC) ait bir tankerin Hürmüz Boğazı'nda İran tarafından füzeyle hedef alındığını açıkladı. Can kaybının yaşanmadığı saldırıyı 'korsanlık' olarak niteleyen BAE Dışişleri Bakanlığı, İran'a saldırıları durdurma ve boğazı koşulsuz olarak seyrüsefere açma çağrısında bulundu.

BAE resmi ajansı WAM'da yer alan haberde, ADNOC'a ait bir geminin sabah saatlerinde Hürmüz Boğazı'nda füzeli saldırıya maruz kaldığı belirtildi.
Haberde, saldırıda herhangi bir can kaybının olmadığı aktarıldı.
Bu arada BAE Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ADNOC şirketine ait geminin "İran tarafından hedef alınması" şiddetle kınandı.
Saldırıda can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı ifade edilen açıklamada, saldırının, seyrüsefer özgürlüğünü vurgulayan, ticari gemileri hedef almayı veya uluslararası denizcilik yollarını aksatmayı reddeden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2817 sayılı kararının açık bir ihlali olduğu kaydedildi.
Açıklamada, ticari gemileri hedef almanın, Hürmüz Boğazı'nı baskı veya ekonomik şantaj aracı olarak kullanmanın, İran Devrim Muhafızları tarafından gerçekleştirilen "bir korsanlık" olduğu, bölgenin ve halkının istikrarına, ayrıca küresel enerji güvenliğine doğrudan bir tehdit oluşturduğu ifade edildi.

İran'ın saldırılarına son vermesi çağrısının yapıldığı açıklamada, Hürmüz Boğazı'nın ön koşulsuz şekilde geçişlere açılması istendi.
- Popüler Haberler -
Lazkiye'de katliamcı pilotlara darbe: 3'ü tuğgeneral 9 kişi yakalandı
Trump'ın "ara seçim" vaadi ABD'yi ikiye böldü: Her yetişkine 5 bin dolar!
Almanya'ya Körfez'den 40 milyar avroluk dev enjeksiyon: Stratejik ortaklık yenilendi
Saldırıların gölgesinde tarihi adım: Beyrut Limanı için dev yenileme projesi
TSK'nın eğittiği seçkin birlikler tam not aldı: Somali'den Türkiye'ye güçlü vefa
Bilim insanlarından dünya genelinde kritik kuru alan uyarısı



