İran, İsrail ve ABD radar ve savunmasının önemli bir kısmının imha edildiğini duyurdu

İran Ordu Sözcüsü Muhammed Ekreminiya, İsrail ve ABD'nin radar ve savunma yeteneklerinin önemli bir kısmının imha edildiğini ve artık İran füzelerinin önündeki zorlukların azaldığını savundu.
İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Ordu Sözcüsü Ekreminiya, İsrail ve ABD'nin savunma sitemleri ve İran'ın füze kabiliyeti hakkında açıklama yaptı.
Ekreminiya, "Siyonist rejim (İsrail) ve ABD, kendi teknolojilerine ek olarak NATO teknolojilerinden de faydalanıyorlar, ancak yine de radar ve savunma yeteneklerinin önemli bir kısmı imha edildi ve artık füzelerimizin önündeki zorluklar azaldı." dedi.
İran füzeleri ile insansız hava araçlarının önündeki engellerin azaldığını belirten Ekreminiya, "Düşman artık füzelerimizi ve insansız hava araçlarımızı engelleyemez hale geldi ve bu süreç, işgal altındaki topraklar (İsrail) ve bölgedeki ABD üsleri savunmasız kalana kadar önümüzdeki günlerde devam edecek." ifadesini kullandı.
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf da ABD merkezli X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "ABD, İran'ın füze yeteneklerini yok ettiğini iddia ediyor. İlk büyük ölçekli füze fırlatma dalgaları, düşman radarlarını ve savunma sistemlerini kör etmeyi amaçlıyordu." dedi.
Kalibaf, "Şimdi ise İran, daha az füzeyle istediği herhangi bir yeri hedef alabiliyor. Bugün 'Demir Kubbe' bir şaka gibi görünüyor." ifadesini kullandı.
- Popüler Haberler -
Ekvador ile Kolombiya arasında diplomatik gerginlik! Yeni suçlamalar gündeme geldi
Hürmüz krizinin ardından Türkiye öne çıktı! Yeni koridor gündemde
BM Güvenlik Konseyine "Savaş çılgınlığını durdurun" çağrısı
ABD ve İran arasında belirsizlik devam ederken, Orta Doğu'ya sevkiyatlar sürüyor
Kiev'de silahlı saldırı! 5 kişi hayatını kaybetti
Hürmüz Boğazı yeniden kapandı! Trump: İran bize şantaj yapamaz



