Fransa'dan itiraf: Erdoğan kazandı

Cezayir Meclisi, Fransa'nın 1830-1962 yıllarındaki sömürge döneminin suç sayılmasına ilişkin yasa tasarısını oybirliğiyle kabul etti.
Yasa, Fransa'dan resmi özür, tazminat ve yağmalanan malların iadesi talep ederken sömürgeciliği öven yazı, konuşma veya yayınlara ağır cezalar öngörüyor.

Fransa merkezli Le Point dergisi, söz konusu yasanın sadece tarihsel bir adım olmanın ötesinde bölgedeki güç dengeleri ve uluslararası ilişkilerle bağlantılı bir gelişme olarak değerlendirilebileceğini belirtti.
Haber, "(Recep Tayyip) Erdoğan kazandı" ifadesiyle duyuruldu. Le Point'e göre Türkiye, özellikle son yıllarda Cezayir ile ekonomik ve kültürel bağlarını güçlendirerek bölgede etkisini artırdı.

Türkiye'nin bu süreçte sembolik olarak sömürgeciliğin mağdurlarının sesi konumuna geldiği vurgulandı.
- Popüler Haberler -
Trump'ın İran'la anlaşma taslağında değişiklik istediği iddiası
Katil İsrail'in Lübnan'a saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti
İran: ABD ordusuna ait bir SİHA düşürüldü
Diplomatik kördüğüm! ABD-İran restleşti, müzakere süreci yeniden tıkandı
Dendias, Türkiye'yi "açık tehdit" olarak niteledi
Ben-Gvir'den Netanyahu'ya vahşet çağrısı... "Dahiye'yi yerle bir edin"



