Dev ekonomiler sınıfta kaldı
Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası, Avrupa İstatistik Sistemi ve Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) verileri kullanılarak hazırlanan 2026 yılı Küresel Refah Endeksi'nde Norveç birinci olurken; Almanya 12., ABD 17., Fransa ise 20. sırada yer aldı.

Ülkelerdeki kişi başına düşen gelir, satın alma gücü, gelir dağılımı, yaşam standardı gibi göstergelere göre oluşturulan ve dünyanın en zengin ülkelerinin sıralandığı Küresel Refah Endeksi'nin 2026 yılı sonuçları açıklandı. Finans karşılaştırma platformu HelloSafe tarafından Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası, Avrupa İstatistik Sistemi ve Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) verileri kullanılarak hazırlanan listede 20 ülke yer aldı. Sıralamada Norveç dünyanın en zengin ülkesi olarak birinci sırada yer aldı. Norveç'i; İrlanda, Lüksemburg, İsviçre ve İzlanda takip etti. Endekse göre; altıncı olan Singapur'un ardından da Danimarka, Hollanda, Belçika ve İsveç geldi.
ABD, ALMANYA VE FRANSA İLK ONA GİREMEDİ
Geçmiş yıllarda ülke büyüklüğü ve varlık durumu dikkate alınarak hazırlanan endeksin, artık gelir dağılımını zenginlik kriteri olarak kabul etmesi, bazı büyük ekonomileri sıralamada gerilere itti. 11. sırada yer alan Katar'ın hemen ardından gelen Almanya'yı, Birleşik Arap Emirlikleri, Finlandiya ve Avustralya takip etti. Avusturya 16. olurken, ABD 17., Kanada 18., Çekya 19., Fransa ise 20. oldu.
"Bir ülkenin zenginliği, bu servetin toplumun ne kadar geniş bir kesimine yansıdığıyla ölçülmelidir"
Araştırmanın en çarpıcı sonucu ise "Zenginlik artık sadece üretim değil, paylaşım meselesidir'' mesajı oldu. Söz konusu analizde, "Bir ülkenin zenginliği yalnızca üretim miktarıyla değil, bu servetin toplumun ne kadar geniş bir kesimine yansıdığıyla ölçülmelidir" değerlendirmesi yapıldı.
- Popüler Haberler -
Umut yolculuğu felaketle bitti! Cibuti'den Yemen'e giden tekne alabora oldu, onlarca ölü
Zelenski, Trump'ın "yeni lider" baskısına karşı 60 günlük ateşkes kartını sürdü
Küresel petrol krizine Trump müdahalesi! Rusya ve Ukrayna enerji altyapılarını vurmayacak
Arap ülkeleri, Suudi Arabistan'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'na saldırıyı kınadı
İran'dan "savaş peşinde değiliz" mesajı
Onlarca İsrailli, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi



