Bölgesel gerilim AB'de endişeleri tırmandırdı: Macron-Sisi arasında güvenlik ve tedarik gündemi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bölgedeki gerilimlerin küresel tedarik zinciri, ticaret ve ulaşıma etkilerini ele aldı. Görüşmede Orta Doğu'daki krizin büyümemesi için diplomatik çabaların artırılması gerektiği vurgulandı.
Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Sisi, Burc El Arab kentinde bulunan Senghor Üniversitesi'nin yeni kampüsünün açılışı için Mısır'da bulunan Macron ile bir araya geldi.
İki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı görüşmede, bölgedeki gerilimler ve bunların tedarik zincirleri, ticaret ve ulaşıma etkileri konuşuldu.
Sisi ve Macron görüşmelerinde ayrıca, Orta Doğu'daki gerilimi düşürme yönünde Mısır ve Fransa'nın sarf ettiği çabaları değerlendirdi.
Bölgenin daha fazla gerilim ve istikrarsızlıktan korunması gerektiğinin altını çizen Sisi, mevcut gerilimin hem bölgenin hem de dünyanın güvenliği üzerinde olumsuz etkiler bıraktığı gibi tedarik zinciri, ticaret ve ulaşımı ciddi anlamda etkilediğini vurguladı.
Sisi ayrıca Mısır'ın, Arap ülkelerinin güvenliği ve istikrarına verdiği desteğe ilişkin kararlı duruşunu yineledi.
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, ülkesi ile Fransa arasında ticaret, yatırım, eğitim, sanayi ve ulaşım gibi alanlarda ikili işbirliğini ilerletmenin önemine dikkati çekti.
Emmanuel Macron da Mısır'ın çabalarını takdir ederek, mevcut krizin kısa sürede çözüme kavuşmasını ve bunun Orta Doğu'da barış ile istikrarın yeniden sağlanmasına katkı sunmasını umduğunu ifade etti.
- Popüler Haberler -
Hürmüz'de bilanço artıyor! Gemilerden 58'i bloke, 4'ü devre dışı
Pistte korku dolu anlar! ABD'de yolcu uçağı kalkışta can aldı
İngiltere duyurdu! HMS Dragon Orta Doğu yolcusu
Avrupalı uzmanlara göre AB'nin geleceğinde Türkiye'nin rolü büyüyecek
ABD, hantavirüs vakası görülen gemiden vatandaşlarının tahliyesi için uçak gönderecek
ABD Güney Saha Komutanlığı: Doğu Pasifik'te uyuşturucu taşıyan tekne vuruldu



