BM, İsrail vahşetine dikkati çekti: "Bir çocuk nesli yok olacak"

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail saldırıları altındaki Gazze'de bir çocuk neslinin tamamını kaybetmenin eşiğinde olduklarına dikkati çekti.
Birleşmiş Milletler (BM), Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) İletişim Direktörü Juliette Touma, İsrail saldırıları altındaki Gazze'de çocukların durumuna ilişkin bilgi verdi.
"BİR ÇOCUK NESLİNİ KAYBEDEBİLİRİZ"
İsrail saldırılarının başladığı günden bu yana en az 600 bin çocuğun okula gidemediğini belirten Touma, pek çok okulun kapandığını, UNRWA okullarının ise sığınma yerlerine dönüştürüldüğünü kaydetti.
Touma, "Bu demek oluyor ki, eğer bu savaş devam ederse bir çocuk neslinin tamamını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağız." dedi.
Çocukların okuldan uzak kalma süresinin eğitimdeki kayıplarının telafisini zorlaştıracağının altını çizen Touma, son olarak çocuklar için ateşkes yapılması çağrısında bulundu.
15 BİN 694 ÇOCUK ŞEHİT OLDU
İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 345 Filistinli şehit oldu, 88 bin 295 kişi yaralandı.
Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.
- Popüler Haberler -

Trump'tan ateşkes mesajı... "İran ile İsrail anlaştı"

Katar'da patlama sesleri... İran, ABD üssünü vurdu

Rusya ile Ukrayna müzakeresi... "Üçüncü tur bu hafta netlik kazanacak"

Irak'ın işgalini hatırlattı! ABD'li Senatör'den İran'da "tarihin tekrarlanmaması" çağrısı

Katil İsrail'in Gazze saldırılarında 30 kişi şehit oldu

İran'a yönelik saldırılar... Putin: Hiçbir gerekçesi olmayan, sebepsiz bir saldırganlık
