ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Avrupa diken üstünde, 32 şehirde gösteri hazırlığı: Yağma korkusu vitrin kapattırdı

Almanya'da "Z kuşağı düzenliyor" inisiyatifinin 32 şehirde başlatacağı dev protestolar öncesi panik başladı. Fransa'daki yağma olaylarının tekrarlanmasından çekinen lüks mağazalar vitrinlerini ahşap panellerle korumaya aldı.

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Avrupa diken üstünde, 32 şehirde gösteri hazırlığı: Yağma korkusu vitrin kapattırdı

İnisiyatifin sayfasında yer alan bilgilere göre Berlin, Hamburg, Frankfurt, Münih ve Köln'ün de yer aldığı 32 şehirde 31 Ekim'de gösteri düzenlenecek.

Fransa'daki protestolarda yaşanan şiddet ve yağma olayları nedeniyle Almanya'da da benzer durumun yaşanacağı endişesiyle bazı lüks mağazaların vitrinleri kapatıldı.

Başkent Berlin'de ünlü alışveriş caddelerinden Kurfürstendamm'da bulunan bazı lüks mağazaların vitrinlerine ahşap paneller takıldı.

Bazı mağazalar ise yarınki gösterilerden dolayı erken kapanacağını veya hiç açılmayacağını duyurdu.

Berlin Emniyet Müdürü Barbara Slowik, son günlerde endişeli bazı iş insanlarının bilgi istediğini ifade etti.

Berlin'de Fransa'daki gibi yağma olaylarının yaşanmasının beklenmediğini belirten Slowik, Berlin'de gösteriler sırasında 1500 polisin görev yapacağını söyledi.

Ülke basınında yer alan haberlerde gösterilerin düzenleneceği bazı büyük şehirlerde de bazı mağazaların benzer güvenlik önlemleri aldığı belirtildi.

Kapat

HABERİN DEVAMI


Etiketler:
Almanya Almanya gösteriler Almanya mağazalar