Atina Havalimanı'nda radar krizi: İletişim tek sisteme düştü
Atina'daki Eleftherios Venizelos Havalimanı'nda radarlarla iletişim arızası meydana geldi. Sabah saatlerinde yaşanan sorun nedeniyle hava trafiğinde aksamalar görüldü. Yunanistan Hava Trafik Kontrolörleri Birliği (EEEKE) tarafından yapılan açıklamada, Merenta Tepesi ile veri aktarımının kesintiye uğradığı belirtildi.

Yunanistan Hava Trafik Kontrolörleri Birliğinden (EEEKE) yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde Merenta Tepesi ile iletişimin kesildiği belirtildi.
Açıklamada, "Ülkenin en büyük havalimanına hizmet veren Atina Yaklaşım Kontrol Merkez Merenta Tepesi ile veri aktarımının aksamaya uğramasının ardından, normalde üç radar çalışması gerekirken, iletişim tek bir radara kaldı." ifadesi kullanıldı.
İletişimin tamamen kesildiği 4 Ocak'ta yaşanan sorunun gerçek nedeni hakkında henüz bilgi edinilemediğine dikkat çekilen açıklamada, arızanın da tekrar edilebileceği kaydedildi.
Açıklamada, bugünkü arızanın benzerlerinin de daha önce yaşandığı belirtilerek, Sivil Havacılık Teşkilatı yönetim kadrolarının sorumlulukları olduğu hatırlatıldı.
Uçak trafiğinin, sabah hava kontrolörlerinin özverili çabaları sayesinde güvenli bir şekilde gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, gerekli tedbirler alınmadıkça ve teknik altyapı yenilenmedikçe yaz sezonunda hava kontrolörlerinin fazla mesai yapmayı reddedecekleri ifade edildi.
Yunan basını da söz konusu arıza nedeniyle bugün uçuşlarda aksama yaşandığını belirtti.
TEKNİK ARIZA
Yunanistan'da 4 Ocak'ta hava trafik hizmetleri frekanslarında teknik arıza yaşanmış ve planlanan uçuşlar iptal edilmişti.
Yunanistan Sivil Havacılık Otoritesi, sorunun hava sahasını kapsayan frekanslardaki geniş çaplı parazitlenmeden kaynaklandığını duyurmuştu.
Arızanın gece geç saatlerde giderilmesi üzerine uçuşlar kademeli olarak başlatılmıştı.
Yunanistan Hava Trafik Kontrolörleri Birliği, olaydan aylar önce yapılan çeşitli açıklamalarda, kullanılan sistemlerin eski olduğunu belirterek, hükümete sistemlerin modernize edilmesi ve personel sayısının artırılması gerektiği yönünde uyarılarda bulunmuştu.
- Popüler Haberler -
İsrail'in Güney Kıbrıs'ta izinsiz açtığı hastane hakkında inceleme başlatıldı
ABD Başkanı Trump, petrol kapasitesini artırmak için Savunma Üretim Yasası'nı devreye aldı
Paşinyan, Avrasya Ekonomik Birliği üyelerinin başka bir üyeyi ihraç etme hakkı olmadığını belirtti
Çin'in Tibet Özerk Bölgesi'nde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde 16 kişi öldü
Arap Koalisyonu: Suudi Arabistan'da dün 11 İHA ve bir balistik füze önlendi
ABD yapımı Matrix, İran'ın uyarı aracı oldu: Kırmızı ya da mavi hap yok, hepsi kapkara



