Ateşkes dinlemeyen soykırımcı İsrail'den yeni hava saldırısı!

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Zevtar, Verdiyye, Mahmudiyye ve Deyr Serayan beldeleri ile Bekaa bölgesine art arda hava saldırıları düzenledi. Resmi açıklamada hedefin Hizbullah'a ait yapılar olduğu savunulsa da, bölgede sivillerin zarar gördüğü belirtiliyor. Ateşkese rağmen süren saldırılar, bölgedeki tansiyonu yeniden yükseltti.
Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre soykırımcı İsrail ordusu, Nebatiye kentinin doğusundaki Zevtar beldesini ve Yahmur Nehri'nin çevresini hedef aldı.
Litani Nehri'nin çevresindeki Verdiyye beldesi ve Cizzin bölgesindeki Mahmudiyye beldesiyle, Nebatiye kentine bağlı Mercaiyyun ilçesinde yer alan Deyr Serayan beldesi de İsrail savaş uçaklarınca bombalandı.
Bekaa bölgesinin batısında yer alan Lazaya beldesinin de hedef alındığı saldırıların zaman zaman tekrarlandığı belirtiliyor.
SOYKIRIMCI İSRAİL ORDUSU: HİZBULLAH HEDEFLERİNİ VURDUK
Soykırımcı İsrail ordusundan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait silah depoları, askeri yapılar ve "terör altyapısına" yönelik istihbarata dayalı bir hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.
Açıklamada, Hizbullah'ın bölgedeki faaliyetleri ve silah bulundurmasının, soykırımcı İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkesin açıkça ihlali anlamına geldiği kaydedildi.
Soykırımcı İsrail'e ait insansız hava aracının (İHA) başkent Beyrut'un güneyindeki Halde bölgesinde bir aracı hedef aldığı saldırıda 1 kişi ölmüş, 3 kişi yaralanmıştı.
Soykırımcı İsrail ile Lübnan arasında 27 Kasım 2024'te yürürlüğe giren ateşkese rağmen İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine yönelik hava ve kara saldırıları neredeyse günlük olarak sürüyor.
Ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana soykırımcı İsrail yaklaşık 3 bin ihlalde bulundu, bu süreçte en az 213 kişi hayatını kaybetti, 508 kişi yaralandı.
Soykırımcı İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden kısmi bir çekilme gerçekleştirse de son çatışmalarda ele geçirdiği 5 stratejik tepeyi işgal etmeyi sürdürüyor.
- Popüler Haberler -

F-35'lere Ret! O ülke Rafale savaş uçaklarına yöneliyor

ABD'den İsrail'e B-2 bombardıman uçağı teklifi

ABD'nin Chicago kentindeki silahlı saldırıda 4 ölü, 14 yaralı

Çin sahil güvenlik gemileri Japon kara sularını ihlal etti

Rusya'da Azerbaycan-Ural Teşkilatı Başkanı ve oğluna sert müdahale

AB'nin Türkiye'ye eşit muamele yapmaması büyük bir kara leke!
