ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

ABD'li TikTok fenomeninin "bebek maması deneyi" kiliseleri ifşa etti! İlk aradığı camiden insanlık dersi

AKŞAM GAZETESİ - | Son Güncelleme Tarihi:
ABD'li TikTok fenomeninin "bebek maması deneyi" kiliseleri ifşa etti! İlk aradığı camiden insanlık dersi

Fenomen Nikalie Monroe, ‘Aç bebeğim var' diyerek sosyal deney yaptı. 40'a yakın kiliseden olumsuz yanıt alan Monroe, Charlotte İslam Merkezi'nden koşulsuz yardım teklifi aldı. Duyarlılık karşısında şaşkınlığını paylaştı.

Kapat

HABERİN DEVAMI

ABD'li TikTok fenomeni Nikalie Monroe, bir videosunda 'aç bir bebeği olan muhtaç anne' rolüyle onlarca kiliseyi arayarak mama yardımı istediği anları takipçileriyle paylaştı. 40'a yakın kiliseyi arayan ve talebi reddedilen Monroe, Charlotte İslam Merkezi'ni aradı. Yetkiliye, "İki aylık bir bebeğim var ve mamam bitti. Bir kutu mama konusunda yardımcı olur musunuz?" diye sordu. Telefondaki yetkili, hiç tereddüt etmeden, "Elbette hanımefendi. Nerede yaşıyorsunuz? Charlotte'ta mı?" yanıtını verdi. Monroe'nun yakın bir mesafede olduğunu belirtmesi üzerine yetkili, hangi marka mamaya ihtiyacı olduğunu sordu ve "Buraya gelirseniz size yardımcı oluruz" diyerek davet etti.

'BU BİR SOSYAL DENEYDİ'

Yardım teklifinin hemen ardından Nikalie Monroe, durumun bir sosyal deney olduğunu açıkladı. Monroe, "Aslında bir sosyal deney yapıyorum. Yani bir bebeğim yok ve bir ihtiyacım da yok. Sadece hangi kiliselerin gerçekten aç bir bebeğe yardım edeceğini görmek için bu deneyi yapıyorum. Ne yazık ki 'hayır' diyen çok fazla yer oldu ama siz anında 'evet, elbette' dediniz" ifadelerini kullandı. Gösterdikleri duyarlılık için merkeze teşekkür eden Monroe, bu konuşmayı TikTok'ta yayınlamak için izin istediğinde ise merkez yetkilisinden, "Hiç sorun değil hanımefendi. Elimizden geleni yapıyoruz" yanıtını aldı.

Charlotte'taki mescidin 2024 tarihli görüntüsü.

Fenomenin olumlu yanıt alabildiği 3 kilisenin de siyahilerin gittiği kiliseler olması dikkat çekti.

'DİĞER KİLİSELER NOT ALMALI'

40'a yakın kilisenin 3'ünden olumlu cevap alan Monroe, merkezin tavrını överek, "Anında yardım ettiler. Sorduğu tek soru nerede olduğum ve ne tür mama istediğimdi. Diğer kiliselerin not alması gerekiyor" dedi. Monroe, aradığı kurumun Charlotte İslam Merkezi olduğunu belirterek, yetkilinin tavrını "Harika bir adamdı. 'Tamam, halledelim,' dedi. Muhteşem" sözleriyle övdü.


Etiketler:
sosyal deney abd kilise cami charlotte islam merkezi