ABD'den şaşırtan karar: İranlı yetkililere vize onayı verildi
ABD, İran ile savaşın devam etmesine rağmen Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi dahil üst düzey İranlı yetkililere, New York'taki 81. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarına katılmaları için vize verdi.

ABD, İran'la savaşın sürmesine karşın İranlı üst düzey hükümet yetkililerine ve diplomatlara, New York'ta düzenlenecek 81. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmelerine katılmaları için vize onayı verdi.
ABD Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi dahil üst düzey İranlı yetkililere, gelecek hafta New York'ta gerçekleşecek BM Genel Kurulunun yüksek düzeyli toplantısına katılmaları için gerekli vizeler verildi.

İran'ın ulusal basınında yer alan haberlerde, bu gelişmenin İran ile ABD arasında altı ayı aşkın süredir devam eden çatışma, Hürmüz Boğazı'ndaki anlaşmazlığın çözülmemesi veya İran'ın nükleer programına ilişkin görüşmelere geri dönülmemesi nedeniyle alışılmadık bir durum olduğu yorumları yapıldı.
Gelişmenin, ABD'nin İran destekli olduğunu öne sürdüğü Yemenli Husilerin Kızıldeniz'deki saldırılarının arttığı bir döneme denk gelmesi de dikkat çekti.
BM toplantılarına ev sahipliği yapan ABD'nin, yabancı liderlerin New York'taki BM Genel Merkezi'ne gelmesini engelleme konusunda sınırlı bir yetkisi bulunuyor. ABD, geçmişte aktif çatışma içinde olduğu veya dış politika anlaşmazlığı yaşadığı ülkelerin liderlerine vize vermeyi reddetmişti.
- Popüler Haberler -
Almanya'dan ABD'ye sert mesaj... "Koşulsuz dostluk dönemi geride kaldı"
BM'de Filistin oylaması... Mahmud Abbas kararı 152 oyla kabul edildi
ABD'den 24 milyar dolarlık satışa onay: 48 adet F-35 yola çıkıyor
Soykırımcı İsrail ordusunda ironik mühimmat skandalı... "Suç örgütlerinin eline geçiyor"
Trump kararı duyurdu... Polonya'ya yeni ABD üssü açılacak
Türkiye'ye işgal suçlaması sert kayaya çarptı... İsrail temsilcisi cevap veremedi



