ABD'den Hindistan-Pakistan gerilimini azaltmak için taraflar arasında iletişimin yeniden kurulması çağrısı
Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, Hindistan'ın çatışmalara son vermesi halinde ülkesinin de aynı adımı atmaya hazır olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bu sabah yaptığı görüşmeye de değinen Dar, iki ülke arasında gerilimin düşürülmesine ilişkin ABD'li Bakan'a 'topun artık Hindistan'ın kucağında olduğu' mesajını verdiğini kaydetti.

Dar, Hindistan'ın, Pakistan'da 3 ayrı hava limanına saldırı düzenlemesi ve Pakistan ordusunun buna verdiği karşılığa ilişkin Geo TV'ye açıklamalarda bulundu.
ABD ve Çin başta olmak üzere bazı ülkelerden Hindistan ile Pakistan arasındaki tansiyonun düşürülmesine yönelik çağrılara işaret eden Dar, bu çağrıların ardından İslamabad ile Yeni Delhi'nin gerilimin düşürülmesi için görüşebileceğine dair umutlarının arttığını belirtti.

Dar, Hindistan'ın çatışmaları sonlandırması halinde Pakistan'ın da benzer adımı atacağını söyleyen Dar, "Onlar (Hindistan) durursa biz de dururuz. Yıkım ve fonların boşa harcanmasını istemiyoruz. Hiçbir ülkenin hegemonyası olmadan barış istiyoruz." ifadelerini kullandı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bu sabah yaptığı görüşmeye de değinen Dar, iki ülke arasında gerilimin düşürülmesine ilişkin ABD'li Bakan'a "topun artık Hindistan'ın kucağında olduğu" mesajını verdiğini kaydetti.
- Popüler Haberler -
Tahran'da "gönüllü savaşçılar" gösteri düzenledi
Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkardı
Milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı
Netanyahu'ya karşı ayaklandılar: Türkiye ile gerilimi yükseltme
DMO: "Hürmüz Boğazı'ndan ‘yasa dışı' şekilde geçmeye çalışan tankeri vurduk"
Yemen ordusu: Taiz'in batısındaki çatışmalarda 30 Husi öldü



