ABD'de 50 eyalette Trump karşıtı gösteri: İstifa çağrıları yapıldı

ABD'de her yıl eylül ayının ilk pazartesi günü kutlanan İşçi Bayramı'nda 50 eyalette bir araya gelen hükümet karşıtı binlerce kişi, Başkan Donald Trump'a istifa çağrısı yaptı.
ABD'de İşçi Bayramı gösterileri, bu yıl Başkan Donald Trump karşıtı eylemlere sahne oldu. Ülke genelinde 50 eyalette düzenlenen protesto gösterilerinde binlerce kişi istifa çağrıları yaptı. New York şehrinin ekonomik ve idari merkezi Manhattan'daki Trump Tower önünde toplanan protestocular, Trump'ın işçi haklarını yok sayarak zenginlerin çıkarlarını öncelediğini vurguladı.

"TRUMP BENİM KRALIM DEĞİL"
Trump Tower önündeki göstericiler, "Trump şimdi gitmeli", "Trump benim kralım değil", "Emekçiler milyonerlerden değerli" yazılı pankartlar taşıdı. Sık sık sloganlar atan kalabalık, Trump yönetiminin işçi haklarını görmezden geldiğini ve milyonerlerin çıkarlarını gözettiğini savundu.

"TRUMP HALKIN DEĞİL ZENGİNLERİN BAŞKANI"
Gösteriye katılan işçiler, emekçiler ve gençler, "Trump'ın politikaları işçileri yok sayıyor. Trump halkın değil zenginlerin başkanı oldu. Biz emeğimizin değerini istiyoruz" ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi. Protestocular, önümüzdeki aylarda da benzer eylemler düzenleyeceklerini açıkladı.

NYPD'den yoğun güvenlik önlemi
New York Polis Departmanı (NYPD), Trump Tower çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Binanın önünde polis barikatları kuruldu. Onlarca polis memuru bölgede güvenliği sağlamak için hazır bekledi.
TRUMP'IN İŞÇİ SINIFI KARŞITI POLİTİKALARINA TEPKİ
New York'un yanı sıra Chicago, Los Angeles, Washington D.C., Boston ve San Francisco şehirlerinde sendikaların, öğrenci gruplarının ve göçmen hakları savunucularının öncülük ettiği gösterilerde de, Trump yönetiminin işçi sınıfı karşıtı politikalarını değiştirmesi gerektiği belirtildi.

Gösteriler olaysız sona erdi.
- Popüler Haberler -

Kremlin duyurdu... ABD-Rusya arasında ''istişare'' turu başlayabilir

Dünya genelinde medya kuruluşları İsrail basın mensuplarını öldürmesini kınadı

Gazprom Başkanı Miller: Avrupa'nın doğal gaz depolama hedeflerine ulaşması zorlaşıyor

NATO Genel Sekreteri Rutte: Rusya'nın tüm ittifak için uzun vadeli bir tehdit

Putin: Rusya'nın saldırma niyeti yok, Avrupa iddiaları provokasyon

Ukrayna, Rus İHA'larından 120'sini imha etti!
