ABD, İran'a uyguladıkları ablukayı süresiz olarak sürdürebilir
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, ABD'nin İran'a uyguladığı deniz ablukasını "süresiz olarak" devam ettirebileceğini belirtti.

ABD Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Hegseth, çok uluslu bir tatbikatın kapanış töreni için gittiği Panama'da İran'a yönelik deniz ablukası hakkında gazetecilere konuştu.
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, ABD ordusunun İran'a uyguladığı ablukayı sürdürmek amacıyla bölgedeki deniz kuvvetleri varlığını "süresiz olarak" sürdürebileceğini belirterek, "ABD Donanması ablukayı süresiz olarak sürdürebilir. Çünkü gemileri şimdiye kadar yaptığımız ve yapmaya devam edeceğimiz gibi dönüşümlü olarak görevlendirip geri çekeceğiz." ifadelerini kullandı.
İran'a yönelik ablukanın belirli bir süre sınırı olmadığını vurgulayan Hegseth, ablukanın "gerektiği sürece" devam edeceğini yineledi.
- Popüler Haberler -
Lazkiye'de katliamcı pilotlara darbe: 3'ü tuğgeneral 9 kişi yakalandı
Trump'ın "ara seçim" vaadi ABD'yi ikiye böldü: Her yetişkine 5 bin dolar!
Almanya'ya Körfez'den 40 milyar avroluk dev enjeksiyon: Stratejik ortaklık yenilendi
Saldırıların gölgesinde tarihi adım: Beyrut Limanı için dev yenileme projesi
TSK'nın eğittiği seçkin birlikler tam not aldı: Somali'den Türkiye'ye güçlü vefa
Bilim insanlarından dünya genelinde kritik kuru alan uyarısı



