ABD ilk kez B-52 kozunu kullanıyor: İran'a karşı geniş çaplı taarruz

ABD ve İsrail tarafından 28 Şubat'ta İran'a başlatılan saldırılarda, ilk kez B-52 Stratofortress bombardıman uçakları, Körfez ülkelerinin hava sahasında görev yapmaya başladı. ABD Genelkurmay Başkanı Dan Caine, hava operasyonlarının etkinliğinin arttığını duyurdu.
ABD Genelkurmay Başkanı Dan Caine, Savunma Bakanı Pete Hegseth ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, İran'a yönelik saldırılarla ilgili detaylara yer verdi.
Cane, yaptığı açıklamada, ABD kuvvetlerinin artık İran toprakları üzerinde uzun menzilli ağır bombardıman uçaklarını konuşlandırabilecek kadar hava sahası kontrolüne sahip olduğunu belirtti.
"Hava üstünlüğündeki artış göz önüne alındığında, ilk karasal B-52 görevlerini başarıyla gerçekleştirmeye başladık." diyen Cane, İran'a karşı hava saldırılarının daha etkin olarak devam edeceğine işaret etti.
Cane, ABD'nin, Tahran yönetiminin sınırlarının ötesine güç yansıtma yeteneğini "sistematik olarak" ortadan kaldırdıklarını ifade ederek, hava, kara, deniz, uzay ve siber alanda İran'a yönelik ortak operasyonların yoğunlaştığını, dinamik hedefleme ve genişletilmiş B-52 görevlerinin şu anda devam ettiğini söyledi.
B-52 görevleri tipik olarak sürekli bombardıman ve geniş çaplı taarruz kapasitesi için kullanılıyor.
- Popüler Haberler -
Ateşkes görüşmesi sonuçsuz kaldı... ABD'den Hürmüz Boğazı'na ambargo
Macaristan'da genel seçimi muhalefetin adayı Magyar kazandı
İran'dan ABD'ye gözdağı: Daha büyük ders veririz
Çağrı Bey'e Somali'de kritik görev! Tarihi sondaj için geri sayım başladı
Trump: İranlıların boğazlara döşediği mayınları imha etmeye başlayacağız
İran: Hasar gören Lavan Petrol Rafinerisi 2 ayda eski kapasitesinin yüzde 80'ine ulaşacak



