13 yıl sonra ilk ziyaret: İlişkilerimizde bir dönüm noktası
Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, 13 yıl aradan sonra Bangladeş'i ziyaret eden Pakistanlı ilk dışişleri bakanı oldu. Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Bu ziyaret, Pakistan dışişleri bakanının yaklaşık 13 yıl aradan sonra Bangladeş'i ziyaret etmesi nedeniyle Pakistan-Bangladeş ilişkilerinde önemli bir dönüm noktasıdır.' ifadesi kullanıldı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan, Dar'ın Bangladeş ziyaretine ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada, Dar'ın Bangladeş hükümetinin daveti üzerine, iki günlük ziyaret planı kapsamında Bangladeş'in başkenti Dakka'yı ziyaret ettiği bildirildi.
Bakanın Bangladeşli liderlerle önemli görüşmelerde bulunacağı kaydedilen açıklamada, söz konusu görüşmelerin karşılıklı çıkarları ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konular da dahil ikili işbirliğinin tüm alanlarını kapsayacağı vurgulandı.
Açıklamada "Bu ziyaret, Pakistan dışişleri bakanının yaklaşık 13 yıl aradan sonra Bangladeş'i ziyaret etmesi nedeniyle Pakistan-Bangladeş ilişkilerinde önemli bir dönüm noktasıdır." ifadesi kullanıldı.
- Popüler Haberler -
İsrail'in Güney Kıbrıs'ta izinsiz açtığı hastane hakkında inceleme başlatıldı
ABD Başkanı Trump, petrol kapasitesini artırmak için Savunma Üretim Yasası'nı devreye aldı
Paşinyan, Avrasya Ekonomik Birliği üyelerinin başka bir üyeyi ihraç etme hakkı olmadığını belirtti
Çin'in Tibet Özerk Bölgesi'nde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde 16 kişi öldü
Arap Koalisyonu: Suudi Arabistan'da dün 11 İHA ve bir balistik füze önlendi
ABD yapımı Matrix, İran'ın uyarı aracı oldu: Kırmızı ya da mavi hap yok, hepsi kapkara



