ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

AK Parti'nin gençlik şölenine rekor katılım: İbiş'ten Özel'e tepki

HABER MERKEZİ - | Son Güncelleme Tarihi:
AK Parti'nin gençlik şölenine rekor katılım: İbiş'ten Özel'e tepki

AK Parti Gençlik Kolları'nın Kocaeli'de düzenlediği gençlik şölenine katılım o kadar yoğun oldu ki kalabalık stada sığmadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in etkinliğe yönelik eleştirilerine AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş'ten sert bir karşılık geldi.

Kapat

HABERİN DEVAMI

AK Parti Gençlik Kolları'nın Kocaeli'de düzenlediği büyük gençlik şöleni, beklenenden çok daha fazla ilgi gördü. Stada sığmayan kalabalıklar dışarıya taşarken, etkinliğin yarattığı yankı siyaset gündemini de sarstı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şölenin ardından gençlerin mesajlarla davet edildiğini ve davetlerde AK Parti ya da Erdoğan isminin geçmediğini ileri sürerek etkinliği eleştirdi. Bu açıklamalara AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Avukat Yusuf İbiş'ten gecikmeden sert bir yanıt geldi.

İBİŞ'TEN ÖZEL'E: 'GENÇLERİ AŞAĞILIYORSUN, BU SON DERECE ÜZÜCÜ'

Yusuf İbiş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Özgür Özel'in sözlerini hayretle izlediğini belirtti. İbiş, haftalardır parti logosu altında sosyal medyada ve 81 ilde duyurusu yapılan bir programa gençlerin kandırılarak çağrıldığı iddiasını kesinlikle reddetti. "Bu sözleriyle aslında gençlerimizi aşağılıyor. Ülkenin gençliğini ne okuduğunu bilmeyen, ne gördüğünü anlamayan bir kitle gibi tarif etmesi hem gençliğimiz hem de siyasetimiz adına son derece üzücü" dedi.

'GENÇLER GÜVEN DUYDUĞU YERE GELİR, SANDIKTA BİR KEZ DAHA GÖSTERECEKLER'

İbiş, Özel'in asıl rahatsızlığının gençlerin AK Parti'ye gösterdiği ilgiden kaynaklandığını vurguladı. "Gençler güven duyduğu yere gelir" diyen İbiş, CHP'deki skandalları da hatırlatarak çok sert bir dil kullandı. "Merak etme Özgür Özel, ülkemizdeki ortalama bir gencin muhakeme yeteneği seninkinden çok daha yüksek. Gençlerimiz ne kadar kıvrak zekalı olduklarını sandık günü sana bir kez daha gösterecek. Sen bizi izlemeye devam et, AK Gençlik sana daha çok şey öğretecek" ifadelerini kullandı.

MUHALEFET MEDYASININ KARALAMA ÇABASI DA KARŞILIKSIZ KALMADI

Kocaeli'deki büyük buluşma yalnızca CHP liderini değil, muhalefet medyasını da rahatsız etti. Bazı ekranlar ve gazeteler etkinliği küçümseme yarışına girdi. Ancak AK Parti cephesinden gelen değerlendirmeler, bu çabaların boşa çıktığını ortaya koydu. Muhalefetin kendi arka bahçesi olarak gördüğü kesimlerin AK Parti ile buluşmasından duyduğu tedirginliği çeşitli bahanelerin arkasına gizlemeye çalıştığı ifade edildi.

ERDOĞAN'IN GENÇLİK VİZYONU: BÖLMEK DEĞİL BİRLEŞTİRMEK

AK Parti'nin muhafazakâr devrimci kimliğiyle sürekli değişim ve dönüşüm içinde olan, toplumun tüm kesimlerini kucaklama iddiasıyla siyaset yapan bir hareket olduğu vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman milletin içinde olduğu ve bölücü değil birleştirici bir siyaset anlayışı benimsediği hatırlatıldı. Erdoğan'ın gençlere yönelik mesajında "Gençler güçlüyse millet de devlet de güçlüdür" sözleri öne çıktı. Erdoğan, geçmişte gençlerin sağcı-solcu, Türk-Kürt, Alevi-Sünni gibi yapay ayrımlarla birbirine düşman edildiğini hatırlatarak bu tuzaklara karşı uyardı.

Tartışmanın odağında iki farklı gençlik tasavvuru yer alıyor. CHP'nin Saraçhane'de polisle çatışan ve cami duvarına saygısızlık eden profili sahiplendiği eleştirilirken, AK Parti'nin Teknofest kuşağıyla muasır medeniyeti inşa eden bir gençlik hedeflediği öne çıkarıldı. Kocaeli'deki şölenin yarattığı siyasi deprem, önümüzdeki günlerde de gündemde kalmaya devam edecek gibi görünüyor.


Etiketler:
AK Parti Gençlik Gençlik Şöleni CHP Eleştirisi