ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


CHP'de “Burcu Köksal” krizi

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" açıklaması CHP'de deprem etkisine neden oldu. Köksal'a hem CHP içinde DEM'le ilişkiyi önemseyen isimlerden, hem de bizzat DEM Parti'lilerden sert tepkiler peş peşe geldi. Hatta tartışma öyle bir boyuta taşındı ki CHP içindeki bazı isimler ve başta Sırrı Sakık, Akın Birdal olmak üzere DEM'in önemli figürleri Burcu Köksal'ın açıkça kellesini istedi. Akın Birdal "CHP bu kadını derhal ama derhal partiden kovmalıdır" dedi.

İMAMOĞLU'NUN RESTİ, ÖZEL'İN TELAFİ ÇABASI

Tartışma büyüyünce CHP Genel Başkanı Özgür Özel Uşak'ta apar topar durumu düzeltmeye çalıştı. Özel; "Afyon'da konuşurken belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada bir küçük sürçü lisan oldu, 'aman başkanım sen düzelt' dedi. Afyon belediyesinin de, Uşak belediyesinin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere açıktır" dedi. Özel düzeltmeyi Uşak'ta yaptı ancak Burcu Köksal tartışma yaratan açıklamayı Afyon'da hem de Özgür Özel birlikte katıldığı mitingde sarf etmişti. Özel neden Afyon'da duruma itiraz etmedi ya da kürsüye çıkarken Burcu Köksal'ın sözlerini düzeltmedi.

Acaba Özgür Özel Afyon'dan Uşak'a geçerken Ekrem İmamoğlu'ndan telefon almış olabilir mi, İmamoğlu Özel'e "Burcu Köksal beni mi yakmak istiyor. DEM'in desteği olmadan benim İstanbul'da kazanma şansımın olmadığını bilmiyor mu" demiş olabilir mi?

İMAMOĞLU "PATRON BENİM" Mİ DİYOR?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "dil sürçmesi" işi çözeceğine daha da karmaşık hale getirdi. Çünkü Burcu Köksal gazeteci Barış Yarkadaş'a "ne dil sürçmesi o sözleri bilerek söyledim" dedi. Barış Yarkadaş Köksal'la yaptığı telefon görüşmesini şöyle aktardı; "Burcu Köksal, bana telefonda 'Ben Belediye Başkanı seçildiğimde, Afyonkarahisar Belediyesi'ni DEM Partililere yönetmeyeceğim. Ben bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştum. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de sona kadar arkasındayım' dediğini aktardı.

Kriz gittikçe derinleşti, herkes yangına körükle gitmeyi tercih etti. Ekrem İmamoğlu da onlardan biriydi. İmamoğlu İstanbul'da zehir zemberek konuştu, partisinde kendisinin amiri konumundaki CHP Grup Başkanvekili'ne Burcu Köksal'a açıkça kapıyı gösterdi. İmamoğlu; "Ben belediye başkanı olursam, şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüm diyen, ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak. Öyle yağma yok" dedi.

İmamoğlu DEM'den aldığı desteği kaybetmek istemiyordu. İmamoğlu'na göre sırf Afyon alınacak diye İstanbul feda edilemezdi. Ancak DEM'in desteği için gerekirse Afyon İstanbul'a pekala feda edilebilirdi.

KURULTAY HESABI MI VAR?

Tartışmalar sürerken Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Fırat'tan çok dikkat çekici bir açıklama geldi. Flash TV canlı yayınına katılan Fırat Burcu Köksal'ın yaptığı bu hamleyle hem partiye hem de Ekrem İmamoğlu'na açık bir provokasyon yaptığını söyledi. Fırat'a göre bu açıklamanın Afyon'la hiçbir ilgisi yoktu, tamamen parti içinde 1 Nisan sonrasındaki kurultay hesaplarına yönelikti. Burcu Köksal'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı döneminde grup başkanvekilliğine seçilmesini ve Kılıçdaroğlu'na yakın bir isim olmasını ayrıca ve önemle kayda geçirmek gerekir.

SAATLER 1 NİSAN'A AYARLANDI

Açıklamalara bakıldığında aslında yerel seçimdeki tüm hesapların CHP'de kurultaya dönük olduğu net görülüyor. Burcu Köksal üzerinden başlayan tartışma parti içindeki güç mücadelesine işaret ediyor.

Öyle anlaşılıyor ki seçimin biteceği 31 Mart'ı 1 Nisan'a bağlayan gece, seçim sonuçlarına göre CHP içinde kılıçlar çekilecek. Çünkü Partideki herkes saatlerini 1 Nisan'a göre ayarladı ve bekliyor.


Yazarın diğer yazıları