Yılların miti çöktü! Soğuk hava tek başına suçlu değil

Rusya'da Dr. Viktor Krasnov, 'camdan soğuk alma' inancının bilimsel temeli olmadığını vurguladı. Uzmanlar, soğuk algınlığının nedeninin virüsler olduğunu ve cereyanın hastalığa doğrudan yol açmadığını açıkladı.
Rusya'da hekim Dr. Viktor Krasnov, 'camdan soğuk alma' inancının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Ülke genelinde yaygın olan bu görüşün, akut solunum yolu viral enfeksiyonlarının asıl nedeni olmadığını belirten Krasnov, soğuk havanın tek başına hastalık oluşturmadığını söyledi. Açıklamalar, 'Rusya 1' televizyonunda yayınlanan 'En Önemlisi' programında gündeme geldi. Dr. Krasnov, soğuk algınlığının, vücuda giren virüslerle doğrudan bağlantılı olduğunu ve cereyanın hastalığa yol açmadığını özellikle vurguladı.
Dr. Krasnov: 'Soğuk algınlığının nedeni virüsler'
Dr. Krasnov, toplumda sıkça dile getirilen 'camdan soğuk alma' efsanesinin bilimsel bir dayanağı olmadığını söyledi. Soğuk havanın, vücudun savunma sistemini zayıflatabileceğini ancak hastalığın kaynağının virüsler olduğunu açıkladı. Uzman, cereyanın yalnızca bağışıklık sistemini etkileyebileceğini, fakat hastalığın gelişmesi için vücuda virüs girmesi gerektiğini ifade etti. Bu nedenle, doğrudan soğuk havaya maruz kalmak, tek başına hastalığa neden olmuyor.
Dr. Bulanov: 'Geçmeyen öksürük astım belirtisi olabilir'
Haberde, doktor Dmitri Bulanov'un da görüşlerine yer verildi. Bulanov, soğuk algınlığı sonrası uzun süren öksürük, gece öksürük krizleri, soğuk havada nefes darlığı ve göğüste sıkışma gibi belirtilerin çoğu zaman yanlış yorumlandığını belirtti. Bu tür şikayetlerin, bronşiyal astım gibi daha ciddi rahatsızlıklara işaret edebileceğini söyledi. Uzmanlar, belirtilerin dikkate alınması ve gerekli durumlarda tıbbi destek alınması gerektiğini vurguladı.
Sonuç olarak, uzmanlar 'camdan soğuk alma' inancının bilimsel gerçeklerle örtüşmediğini, soğuk algınlığının esas nedeninin virüsler olduğunu ve belirtilerin ciddiye alınmasının önemli olduğunu hatırlattı.
- Popüler Haberler -
Erzurum'da sağanak etkili oldu
Aynur Kanbur cinayetinde yeni gelişme! Saldırgan keşif için olay yerinde
Konya'nın Selçuklu ilçesinde SUV tipi aracın çarptığı yaya öldü
Yaz aylarında araç güvenliği için 7 kritik öneri
Bilim insanları açıkladı! Safran ruh halini değiştirebilir
Otomobil sahipleri dikkat! İşte klima ile ilgili doğru bilinen yanlışlar



